L’Ajuntament de Vic oferirà sessions informatives sobre la nova acreditació per accedir a les illes de vianants

Es tracta de dues sessions que es faran al Centre Cívic de Can Pau Raba els dies 27 de juny i 2 de juliol i estan adreçades al veïnat que tenia accés a les illes

Senyalització d’accés a una illa de vianants.
Senyalització d’accés a una illa de vianants

Amb motiu de l’actualització que es portarà a terme en el sistema de control d’accés a les illes de vianants de la ciutat, s’han convocat dues sessions informatives per explicar com serà el nou tràmit per fer la nova acreditació. Les sessions es faran al Centre Cívic Can Pau Raba el dijous 27 de juny a les 7 de la tarda i el dimarts 2 de juliol a les 9 del vespre

En aquestes sessions, s’explicarà el funcionament del nou sistema i quins són els passos que el veïnat haurà de seguir per donar-se d’alta com a usuaris, que serà a través d’un tràmit al web municipal. Tots els veïns que necessitin accés a les illes de vianants de la ciutat poden acreditar-se a partir de l’1 de juliol i fins a l’1 d’octubre, moment en què les acreditacions actuals deixaran de ser vàlides. Això significa que, a partir d’aquest moment, es començarà a sancionar totes aquelles que accedeixin a una illa de vianants sense haver tramitat la nova alta.

Aquestes sessions informatives són una oportunitat perquè la ciutadania conegui de primera mà com accedir a les illes de vianants amb el nou sistema i, alhora, poder resoldre qualsevol dubte sobre el procés de validació en línia. En aquestes sessions se’ls lliurarà també un díptic informatiu que servirà de tutorial del nou tràmit. L’Ajuntament de Vic ha previst que, en cas de superar l’aforament en les dues sessions, es programarà una nova sessió perquè tots els acreditables amb voluntat d’informar-se ho puguin fer.

 

Familiaritzar-te amb la nova acreditació

Aquestes sessions informatives són el primer pas per tal que la ciutadania conegui aquest canvi i es familiaritzi amb la nova acreditació. Durant aquestes setmanes, l’Ajuntament de Vic oferirà un suport d’atenció a l’usuari per resoldre els dubtes que sorgeixin i poder garantir que ningú queda fora del sistema.

El regidor de Mobilitat, Guillem Membrives, confia que “durant aquests mesos tinguem el màxim d’autoritzats possibles i, de cara al setembre, serà el moment de reforçar la campanya informativa en funció del nombre d’acreditats que hàgim aconseguit”. L’accés a les illes de vianants afecta milers de persones de la ciutat, i és per això que s’ha citat per carta a tots els afectats perquè puguin acudir a les sessions informatives i, a partir d’aquí, engegar la campanya comunicativa.