A partir d’aquest dissabte es prohibeixen a Vic trobades i reunions de més de 6 persones

Aquesta limitació s’aplica tenint en compte que més del 60% dels brots declarats i actualment actius tenen l’origen en trobades de persones externes a la bombolla de convivència

Cartell informatiu de la nova mesura.
Cartell informatiu de la nova mesura

 

Des d’aquest dissabte 26 de setembre entra en vigor a Vic i a tot Catalunya la prohibició de fer trobades i reunions de més de 6 persones, excepte que siguin convivents, tant en l’àmbit públic com en el privat. En les reunions que es concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes. La limitació de 6 persones també s’aplicarà a les taules de bars i restaurants.

La limitació de trobades i reunions a un màxim de mitja dotzena de persones no afectarà el transport públic, l’àmbit laboral, l’àmbit docent, les activitats de lleure infantil i juvenil, les activitats de culte i actes religiosos o altres àmbits que ja tenen una regulació específica en plans sectorials.

Aquesta mesura s’aplica atès que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d’àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència. D’altra banda, molts dels contagis provenen de persones que no tenen símptomes i, per tant, fan vida normal sense saber que són agents actius de transmissió.

Amb la limitació de les trobades grupals s’espera aplanar la corba i evitar que s’hagin d’adoptar mesures més limitadores, com ara confinaments totals o parcials. La decisió de limitar-les a sis persones respon a tres objectius:

·         Ajustar-les als grups de convivència habitual

·         Evitar exposar-se a situacions de risc, com ara menjar o beure en companyia d’altres persones, na acció que no permet l’ús de mascareta

·         Reduir els contagis dins de l’àmbit familiar

Tots els dubtes i preguntes freqüents sobre la nova mesura es poden consultar en aquest enllaç.

Tenint en compte l’actual situació d’alt risc de contagi es continua demanant responsabilitat i precaució a tota la població de Vic així com també que se segueixin respectant les tres mesures bàsiques de protecció: l’ús obligatori de la mascareta, la distància entre persones i la freqüent higiene de mans.