Afectacions a la mobilitat per Mercat Medieval de Vic 2023

Del 5 a l'11 de desembre hi haurà afectacions en la mobilitat en vehicle privat i en transport públic en diversos punts de la ciutat

Afectacions a la mobilitat per Mercat Medieval de Vic 2023.

Vic celebra del 5 al 10 de desembre el Mercat Medieval. A partir del dilluns 4 de desembre hi haurà afectacions en la mobilitat, tant en transport públic com privat, en diferents punts de la ciutat. Tanmateix, l’Ajuntament ha habilitat diversos pàrquings propers al centre de la ciutat per poder aparcar el vehicle.

Si veniu amb transport públic, consulteu les línies i horaris de transport públic existents, i els reforços extres que s’han previst a la línia de bus e12 Barcelona-Vic.

 Si veniu en vehicle privat, o utilitzeu el bus urbà, consulteu les afectacions a la mobilitat i la ubicació dels aparcaments disponibles que hi ha a la ciutat.

Les restriccions de circulació son les següents:

 

  • Durant els dies del Mercat, del 5 al 10 no es podrà circular pel centre històric des de les 9.00 a les 21.00 hores.

 

  • Passeig de la Generalitat (Parc Balmes), entre la carretera de la Guixa i la rambla de Sant Domènec: del 4 fins a l’11 de desembre al migdia. Només es permetrà el pas del veïnat d’aquests carrers entre el tram comprès entre la carretera de la Guixa i el passeig Pep Ventura.

 

  • dels Pellaires: des de les 7 del matí del 4 de desembre fins a mig matí del dia 11 de desembre al migdia.

 

  • Soledat, c. Hospital d’en Cloquer, Rambla Sant Domènec, Rambla dels Montcada, Rambla del Bisbat i c. Dr. Junyent: del dia 5 a les 7 del matí fins el dia 11 al migdia.

 

  • Jacint Verdaguer: dissabte 9 de desembre al matí, de 5:00 h. a 17:30h. (entre Pl. Estació i Rbla. Hospital) estarà tallat per ubicar les parades del mercat setmanal. El carrer Bisbe Morgades restarà obert a la circulació de vehicles.

 

  • Passeig de la Generalitat: diumenge 5 de desembre al matí, de 5:00 h. a 17:00 h., tallat per ubicar les parades del mercat setmanal.

 

  • El carrer del Pellaire Dulcet: des de les 7 del matí del 4 de desembre fins a mig matí del dia 11 de desembre al migdia es canviarà el sentit de circulació d’aquest carrer per a permetre-hi l’aparcament.

 Afectacions_mobilitat_Mercat_Medieval.JPG

Aparcaments

Vic disposa de més de 5.500 places d’aparcament, ja siguin gratuïtes o de pagament, repartides per la ciutat. Totes aquestes bosses d’estacionament estan senyalitzades mitjançant senyalització vertical.

 Imatge_aparcaments.jpeg

A banda dels aparcaments habituals de la ciutat, s’han habilitat una zona d’estacionament a la zona de la  Font Gran, amb entrada a la intersecció entre el c. Martí Genís i Aguilar i el c. Sant Francesc.

 

Transport públic

 

Bus urbà

L1 – Serra de Senferm

Atès al tancament del c. Dr. Junyent i de la Rambla Sant Domènec, del 5 a l’11 de desembre fins a les 15.00h,  les parades  Sant Domènec/Sant Pere i Casal Mossèn Guiteras quedaran anul·lades.

 Afectacions_L1.JPG

L6 – Sentfores – La Guixa - Tanatori

Atès a les restriccions de circulació, al Passeig de la Generalitat - Rambla del Passeig, del 4 al 11 de desembre, la línia 6 del bus urbà (Sentfores-La Guixa/Tanatori) circularà amb normalitat en la ruta d’anada, tot i que,  la tornada es farà pel carrer de Mossèn Josep Gudiol. Així, no es pararà en les parades del Passeig de la Generalitat-Andreu Febrer, rambla del Passeig (Escorial), plaça Santa Clara (Pare Coll-Sant Miquel) i Verdaguer.

 Afectacions_L6.JPG

Dies de mercat setmanal (totes les línies)

El dissabte 9 de desembre, atès a la reubicació del mercat setmanal al c. Jacint Verdaguer, cap de les línies del bus urbà de Vic farà parada a la parada Verdaguer, fins aproximadament a les 17.30 hores. (un cop acabades les tasques de neteja del mercat setmanal).

Parada_verdaguer.JPG

Dies

Línies

Parades anul·lades

Del 4 a l’11 de desembre (inclòs)

6

·        Pg. Generalitat – Andreu Febrer

·        Rambla del Passeig (Escorial)

·        Pl. Santa Clara

·        Verdaguer

Del 5 a l’11 de desembre (inclòs)

1

·        Sant Domènec/Sant Pere

·        Casal Mossèn Guiteras

Dissabte 9  de  desembre

1 2 3 4 6 8

·        Verdaguer

 

Bus interurbà

Línia Exprés E12 – Barcelona -Vic

Durant els dies de celebració del Mercat Medieval, del 5 al 10 de desembre, la línia interurbana e12 Barcelona –Vic, únicament farà parada a l’Estació d’autobusos de Vic.

Línia interurbana: 441 – Vic-Tona-Seva-Viladrau-El Brull

Atès al tancament de Rambla Sant Domènec, els dies 5 al 10 de desembre, la línia 441 - Vic-Tona-Seva-Viladrau-El Brull, no farà la parada: Rambla Sant Domènec - Carrer Sant Pere.

 

Línies interurbanes: 406-407, 410, 441, 446, 470 (L5), 476, 710

Atès al trànsit derivat del Mercat Medieval, del 5 al 10 de desembre al migdia, les línies interurbanes 406-407, 410, 441, 446, 470, 476, 710; només faran sortides i arribades des de l’Estació de busos de Vic.

  

Es poden consultat tots els horaris específics pel Mercat Medieval a: MOU-TE, Trens de Rodalies, i E12 – Barcelona – Vic.