El Cineclub Vic aquesta temporada es trasllada a L’Atlàntida

Des d’aquest setembre fins al juny de l’any que ve farà les projeccions i tindrà la seva seu a la sala Joaquim Maideu del complex cultural

Montse Catllà, Susagna Roura i Francesc Giménez.
Montse Catllà, Susagna Roura i Francesc Giménez

 Aquesta temporada, de setembre del 2020 a juny del 2021, el Cineclub Vic tindrà la seva seu a L’Atlàntida, mentre durin les obres de l’ETC. Abans de la pandèmia, a causa de la remodelació que s’està fent a l’ETC, el Cineclub s’havia traslladat al cinema Vigatà, però degut a la crisi sanitària aquest equipament no torna a obrir. “Ens hem posat les piles per buscar un altre lloc i gràcies als esforços d’una part i de l’altra s’ha fet un conveni amb L’Atlàntida”, explica Susagna Roura, regidora de Cultura. “Tothom hi ha posat bona voluntat per trobar els espais”, ha afegit durant la presentació de la nova temporada del Cineclub Vic. En les intervencions ha estat acompanyada per Montse Catllà, directora general de L’Atlàntida i Francesc Giménez, president del Cineclub Vic.

 

“Estem molt satisfets d’haver tancat l’acord amb Cineclub”, ha dit Catllà abans de recordar que L’Atlàntida té més d’un centenar d’acords amb diferents entitats, alguns d’ells a mig i llarg termini. Catllà ha detallat que es tracta, per a la temporada 2020-21, d’un “acord d’ús de la Sala Joaquim Maideu, a l’espera que es pugui tornar a l’Espai ETC”, tot i reconèixer que voldrien “anar més enllà d’aquest acord”. La voluntat, segons la directora general de L’Atlàntida és “que d’aquesta convivència en pugui sortir un projecte a més llarg termini de relació cultural”.

 

Catllà ha explicat que el pacte no es limita només a la cessió d’ús de l’espai de la Sala 2, ja que la difusió de la programació del Cineclub Vic també s’incorporarà al web de l’Atlàntida i als seus canals habituals. “És fer-nos nostra també l’activitat del Cineclub i que per molts anys puguem donar-li continuïtat” ha conclòs.

 

Les mesures preventives derivades de la pandèmia “obligaran a un sistema de venda d’entrades diferent”. A partir d’ara, totes les entrades del Cineclub Vic s’hauran d’adquirir prèviament al web de L’Atlàntida i seran nominals i numerades per tal de garantir les distàncies de seguretat entre els grups estables que hi pugui haver entre els espectadors. “És una dinàmica diferent imposada per la pandèmia”, ha aclarit Catllà. Durant aquesta setmana s’informarà als socis del Cineclub Vic sobre el nou sistema d’adquisició d’entrades, ja que s’elimina el mètode d’abonament que utilitzaven fins ara.

 

En el seu torn d’intervenció, Giménez ha subratllat que “en tres setmanes hem sigut capaços de tancar l’acord”, fet que demostra que la societat valora molt positivament la funció del Cineclub Vic. El president d’aquesta entitat ha comentat que amb l’Atlàntida “ja hi havia bona relació, però a partir d’ara encara serà millor”, atès el vincle que manté el Cineclub Vic amb moltes entitats de la ciutat i les relacions que han creat de nou amb altres.

 

Pel que fa a la programació, el nou cicle comptarà amb nous títols i recuperarà també algunes sessions que van quedar interrompudes des de mitjan març arran de la pandèmia. Giménez ha destacat que la temporada s’encetarà el dimarts 29 amb la projecció de la pel·lícula Donkeyote i que les sessions del Cineclub Xic començaran el diumenge 4 d’octubre a les 5 de la tarda, de manera que “recuperen l’horari que ens sembla més interessant”. El president del Cineclub Vic també ha destacat que el 15 de desembre es projectarà Tener o no tener d’Aina Roca, en homenatge a aquesta antiga membre de la junta del Cineclub traspassada recentment. Totes les sessions del Cineclub i del Cineclub Xic es mantindran els dimarts a dos quarts de 10 del vespre i els diumenges a les 5 de la tarda respectivament.

 

Des del punt de vista tècnic, Giménez ha comentat que a L’Atlàntida el Cineclub Vic només disposarà del seu projector d’alta definició, “amb el qual garantim sessions de màxima qualitat”, aparell que quedarà instal·lat a la Sala 2. També ha exposat que el fet de traslladar-se a L’Atlàntida ha obligat a haver de revisar totes les còpies de pel·lícules que tenien.

 

Al torn de preguntes obertes als mitjans de comunicació, Roura ha anunciat sobre l’estat de les obres a l’ETC que aquesta setmana començaran els treballs de climatització i que, si no hi ha impediments de força major, s’espera que “per Nadal” s’acabin. “Després es faran les obres referents a les instal·lacions de butaques, de llum i de so, entre altres petits detalls”, amb la qual cosa s’estima que l’ETC estarà del tot acabat el mes de juny, si no hi ha imprevistos. Així doncs, amb vista al setembre del 2021 s’hi podria obrir la nova temporada.