El comerç 24 hores de Vic continua sense poder obrir més enllà de les 9 del vespre

Les noves mesures aprovades pel Procicat que entren en vigor avui dimarts remarquen les restriccions per evitar la interacció social i reduir la mobilitat

El comerç 24 hores de Vic continua sense poder obrir més enllà de les 9 del vespre .

 

Les últimes mesures aprovades pel Procicat, i que entren en vigor a partir d’avui, segueixen encaminades a aturar el brot en la segona onada de la pandèmia i a aconseguir aplanar la corba de contagis en un període de 15 dies. Les mesures pretenen reduir les interaccions socials, tant en espais públic com privats, i restringir la mobilitat.

Les noves resolucions limiten l’obertura dels establiments oberts les 24 hores, que en el cas de Vic ja està regulat des de l’inici de l’estat d’alarma i que continua vigent. Així, aquest tipus d’establiments només pot obrir de 9 del matí a 9 del vespre.

També se suspèn l’obertura dels centres cívics i els tallers i propostes excepte per la campanya de vacunació al Centre Cívic Can Pau Raba, la cessió d’espais a les escoles i per les activitats i intervencions amb interès per a les persones més vulnerables, tal com indica la resolució de la Generalitat. També es permeten els programes i activitats de lleure educatiu i d’educació en el lleure d’infants, adolescents i programes de suport juvenil.

El Procicat també aclareix altres mesures com que els restaurants d’hotels poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusius dels seus clients, sense perjudici que també puguin prestar serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia; els serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials, incloent-hi les activitats de lleure infantil i juvenil, els menjadors escolars i els serveis de menjador de caràcter social; i altres serveis de restauració de centres de formació i els serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones que hi treballen.

En els establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns es limita al 50% de l’aforament autoritzat, el qual estarà identificat en cartells visibles.

 

Evitar l’ús d’espais verds i públics

L’Ajuntament de Vic recomana evitar l’ús dels espais de pícnic en zones verdes, del mobiliari urbà o espais públics com les pistes de petanca, horts i parcs per continuar frenant la segona onada de la pandèmia. Unes recomanacions que tenen l’objectiu de reduir el contacte social i la mobilitat, tal com recorda el regidor de Serveis i Manteniment, Albert Castells.