Finalitza una nova edició del programa Som Aquí

Som Aquí és un projecte d'acollida i acompanyament dels joves que s'incorporen al sistema educatiu els últims cursos de l'etapa obligatòria

Núria Homs i Elisabet Franquesa en l’acte de tancament del projecte Som Aquí.
Núria Homs i Elisabet Franquesa en l’acte de tancament del projecte Som Aquí

Joves de procedències diverses que han arribat a la ciutat i s'han escolaritzat a les etapes finals de l'ESO del curs 22-23, han participat d'una nova edició del programa SOM AQUÍ. Aquest programa es duu a terme des de l'Ajuntament de Vic amb coordinació amb els centres educatius i el departament d'educació de la Generalitat.

 

El Som Aquí fomenta l'aprenentatge de la llengua catalana, però també la vinculació amb l'entorn a través de la programació d'activitats de caràcter setmanal i d'un acompanyament actiu i personalitzat que realitza l'equip d'educadores de Medi Obert.

 

Durant el curs escolar es fan classes de català setmanals fora de l'horari escolar, i accions que els permeten conèixer altres joves i espais de la ciutat on poden vincular-se i participar. Tot i que el curs acaba el juny, durant els mesos de juliol i agost es programen sessions diàries on s'ofereixen tallers de llengua per continuar millorant-ne aquest coneixement. Enguany aquests tallers s'han acompanyat de sessions de benestar emocional, a càrrec de les professionals del Servei de Salut Emocional del Vicjove. Aquestes sessions han estat molt ben acollides pel l’alumnat que ha trobat en aquest espai un entorn on compartir experiències vitals que d’alguna manera els han fet ser qui són.