L’Ajuntament de Vic desencalla la venda del Seminari Vell

Després de 20 anys, amb la compra de l’edifici per part de Bayés Salut es revitalitzarà un punt important del centre històric de la ciutat

Seminari Vell de Vic.
Seminari Vell de Vic

L’Ajuntament de Vic finalment ha pogut trobar un comprador per a l’edifici del Seminari Vell, un objectiu que es perseguia des de fa 20 anys. Amb la venda de l’immoble per 1,3 milions d’euros a Bayés Salut, l’única empresa que va presentar oferta a la licitació amb la intenció d’ampliar els seus consultoris de la plaça de la Catedral, s’ha pogut desencallar aquest tema urbanístic. La venda, junt amb la construcció de l’aparcament soterrat al parc Maria Àngels Anglada, suposarà un important impuls per a la revitalització no només del centre de la ciutat sinó per a la dinamització de tot el centre històric de Vic.

 

El Seminari Vell –edifici de 1.500 metres quadrats que en la seva època de màxima esplendor havia arribat a tenir més de 1.200 seminaristes- feia anys que estava en desús, tot i haver-se rehabilitat el 2007, i que s’havia posat a la venda. Fins ara, totes les propostes per donar-li una utilitat no havien acabat materialitzant-se. Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, considera molt positiva aquesta operació de compra-venda, ja que permet a l’Ajuntament ingressar 1,3 milions d’euros, diners que es destinaran a fer polítiques per a la ciutat, especialment necessàries en temps de crisi social i econòmica com l’actual. Palmero valora de forma molt positiva que en plena pandèmia una empresa decideixi ampliar les seves instal·lacions i apostar pel nucli antic, una zona que reclama un impuls.

 

Nova plaça Maria Àngels Anglada

Tal com es va aprovar en el ple celebrat el 27 de juliol, es construirà un aparcament soterrat al parc Maria Àngels Anglada que tindrà 45 places: 30 places seran de rotació, 10 per a residents de la zona i 5 per a la concessionària.

La superfície d’aquest aparcament es readaptarà per convertir-lo en un “espai de qualitat”, segons exposa Palmero i que l’ha d’ajudar a convertir-se en un nou pol d’atracció al centre històric.