L’Ajuntament de Vic vol reduir el trànsit del carrer Major de Sentfores-la Guixa

A finals d’any es començarà una prova pilot en aquesta via que consistirà en crear un carril únic i donar pas alternatiu als vehicles que hi circulin amb un semàfor

Carrer Major de Sentfores-La Guixa.
Carrer Major de Sentfores-La Guixa

Les obres per instal·lar un semàfor que ajudi a millorar la seguretat viària al carrer Major de Sentfores-La Guixa i reduir la circulació de vehicles comencen avui com ja s’ha informat des de fa dies al veïnat. La prova pilot de pas alternatiu mitjançant semàfors a la carretera BV-4316, de la qual n’és titular la Diputació, es portarà a terme a finals d’aquest any.

 

La regidora de Mobilitat i Urbanisme, Fabiana Palmero, detalla que l’objectiu és, atenent a una reiterada petició veïnal, pacificar el trànsit i reduir la perillositat que suposa per a la gent que va a peu pel carrer, ja que les voreres no són gaire amples i els cotxes circulen a força velocitat.

 

Fa un parell de mesos, va haver-hi una reunió informativa amb els veïns i veïnes de Sentfores-la Guixa en què es va avançar que el termini previst per la Diputació per començar les obres era a finals de setembre. L’actuació, que està previst que duri dos mesos i mig, suposa reduir la calçada fent-la d’un sol sentit per poder eixamplar les voreres. Durant aquest temps només es produiran afectacions puntuals als aparcaments dels veïns i veïnes i al trànsit. Al mig s’hi posaran panells que informaran els conductors dels vehicles que s’hi incorporin, en quin sentit poden circular en aquell moment.

 

A partir de finals d’any començaria la prova pilot al carrer Major, segons Palmero, en un tram d’aproximadament 100 metres, la qual suposaria eliminar l’actual semàfor que regula la velocitat dels cotxes posant-se en vermell quan se sobrepassa el límit permès.

 

Aquesta mesura s’havia de posar en funcionament fa dos anys però va quedar aturada per diversos motius. Segons la regidora, si la prova pilot no acaba de funcionar caldrà buscar alternatives. El que de moment no està contemplat ni tampoc està previst al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic és fer una variant, una obra molt més lenta i agressiva amb el territori.

 

Aquesta actuació al carrer Major de Sentfores-la Guixa coincideix amb el treball que s’està fent a tot el municipi per tal de pacificar el trànsit, promoure una mobilitat més sostenible i aconseguir una ciutat encara més saludable, d’acord amb els objectius del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023.