L'Ajuntament de Vic visita el nou edifici El Remei de la UVic amb motiu de la seva inauguració

Ha estat finançada, en part, pel Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City, coordinat per l’Ajuntament de Vic

L’alcalde de Vic, Albert Castells, en un moment de l’acte de presentació de l’edifici El Remei.
L’alcalde de Vic, Albert Castells, en un moment de l’acte de presentació de l’edifici El Remei

L’alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària Balmes, Albert Castells, juntament amb el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños, han inaugurat la nova seu de la UVic-UCC, l’edifici El Remei, a la Plaça de la Noguera. 

 

La nova seu sorgeix de la voluntat de l'Ajuntament i la UVic-UCC per acostar la universitat a tots els espais de la ciutat, reforçant així la idea del campus-ciutat. Aquesta idea, a més d’implementar la presència física de la universitat a tot el territori ciutadà, també implica apropar el món acadèmic i cultural, impulsar el creixement econòmic a partir del coneixement i la innovació tecnològica i, en definitiva, convertir l’espai urbà en un lloc on vida universitària i ciutadana es complementin en benefici d’un millor benestar per a estudiants i ciutadans. 

 

L’alcalde de Vic, Albert Castells, ha destacat la relació entre la UVic-UCC i Vic: “Com a ciutat, hem de tenir la capacitat d’estar a prop de les persones i afrontar tots els reptes, sobretot en l’àmbit social, que és un dels més importants per als pròxims anys i, en aquest sentit, la universitat hi té un poder transformador enorme”. L’alcalde també ha volgut reconèixer la tasca “de transferència de coneixement” de la UVic-UCC i s’hi ha referit com “una de les universitats referents al país amb una consolidada projecció institucional”.  

 

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha assegurat que aquesta nova seu “confirma la voluntat de ser als barris de la ciutat com a mostra de vocació de servei al territori i de compromís social”.  

 

Una part de la nova seu de la UVic-UCC ha estat finançada pel Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Lab City, coordinat per l’Ajuntament de Vic.