Les Escoles Bressol Municipals, finalistes al 8è Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

Les escoles bressol, conjuntament amb les AMPA, es van presentar al certamen amb el projecte “L’alimentació conscient a les EBMV”

Una família visitant un espai d’alimentació en una EBMV (imatge d’arxiu).
Una família visitant un espai d’alimentació en una EBMV (imatge d’arxiu)

 Les Escoles Bressol Municipals de Vic (EBMV) són unes de les cinc finalistes de la vuitena edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, convocat pels Departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana. La Les EBMV junt amb les AMPA de les tres escoles bressol municipals van presentar-se al certamen d’aquest any amb el projecte “L’alimentació conscient a les EBMV”.

El projecte d’aquestes escoles es basa en incrementar el coneixement i la consciència de tota la comunitat educativa sobre l’alimentació sana i sostenible, remarca la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa. El treball, que parteix del projecte educatiu de les EBMV, conjuntament amb les AMPA va creixent amb l’objectiu d’arribar tant als infants com a les seves famílies. Amb els infants es porten a terme propostes quotidianes vinculades als hàbits i a les rutines en el moment de l’àpat i en les propostes d’hort. Amb les famílies es promouen actes de sensibilització com ara la SetmanaBio o en les diferents festes de l’escola, entre altres.

Alhora s’han impulsat millores significatives en els menús escolars, on s’ofereixen aliments de qualitat, gaudint de productes de proximitat i, en la mesura del possible ecològics, i se segueixen les recomanacions nutricionals pediàtriques que fomenten els bons hàbits alimentaris.

En aquesta edició del premi s’han presentat un total de 24 projectes, entre els quals s’han escollit cinc premis i un accèssit. Junt amb les EBMV, els altres finalistes han sigut l’Associació Agrocultural Amics de l’Observatori de Varietats Ribagorçanes, l’Institut de l’Alt Foix, l’Escola El Calderí i l’Escola Empordanet. El lliurament dels premis serà en format virtual dins els actes de la SetmanaBio, del 17 al 25 d’octubre.