Obertes les inscripcions per participar als tallers de memòria per a la gent gran de Vic

Per participar als tallers amb caràcter preventiu cal inscriure’s a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania fins al 28 de setembre

Obertes les inscripcions per participar als tallers de memòria per a la gent gran de Vic.

S’han obert les inscripcions pels tallers de memòria dirigits a totes aquelles persones més grans de 60 anys que vulguin millorar les habilitats mentals i prevenir el deteriorament cognitiu.

Els tallers de memòria es realitzen en grups reduïts i amb una metodologia participativa i lúdica, basada en exercicis pràctics i adaptats al nivell de cada participant. Els tallers es fan el llarg del curs 2023/24 tenen una durada d’ hora i mitja cadascuna, i es desenvolupen en diferents centres cívics i espais de la ciutat de Vic.

Els tallers de memòria són impartits per professionals especialitzats, que ofereixen un seguiment personalitzat i un assessorament individualitzat als participants. A més, els tallers inclouen material didàctic i recomanacions per a continuar treballant la memòria a casa.

Aquest any com a novetat s’ofereixen dues línies de treball de la memòria amb nous formats , un de treball de la memòria a través dels vídeojocs i  una  altre que es treballarà la memòria a  través de la música.

La regidora de Benestar i Família , Núria Homs, vol posar en valor aquests espais que pretenen  aconseguir un millor benestar per les persones participants oferint  uns tallers de qualitat que treballen el manteniment de la memòria i es fan amb el suport de professionals coneixedors de metodologies i tècniques de millora de les habilitats memorístiques.

Inscripcions presencials amb pagament telemàtic

 

Les inscripcions s’han de fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de la plaça Major  de 9 del matí a 2 del migdia. El pagament de 20 euros s’haurà de fer en el moment de la inscripció i només es podrà fer de forma telemàtica, pagant amb targeta.

 

Horaris

Els tallers s’impartiran als centres cívics i casals de la ciutat en horari de matí. En el moment de les inscripcions cada persona haurà d’escollir el centre i l’horari que li vagi millor.

 

  • Casal Cívic de La Rambla: Els dilluns de 2/4 d’10 a 11 del migdia.
  • Centre Cívic Can Pau Raba: Dimarts de 2/4 d’10 d’11 del matí, i d’11 a dos quarts d’1 del migdia.
  • Centre Cívic La Guixa: Dimecres d’11 del matí a 2/4 d’1 del migdia.
  • Casal Cívic Josep Guiteras: Dijous de 2/4rts de 10 a 11 del matí.
  • Centre Cívic Santa Anna: Divendres de 2/4 de 12 del matí a 1 del migdia.
  • Centre Cívic La Guixa: Els dimecres de 2/4 de 4 a 5h de la tarda
  • Biblioteca Pilarín Bayés;

 

Taller de memòria a través de la música. Dimecres de dos quarts de 9:30- 11:00 hores

Taller de memòria a través dels videojocs. Dijous de 2/4 de 10 a les 11:00 hores

 

  • Sala polivalent del Nadal: Els divendres de 10:00 a 11:30 del matí

 

 

També podeu accedir a la pàgina web de Vic per consultar altres serveis i programes.