S’activa la campanya informativa per controlar el mosquit tigre a Vic

Per evitar-ne la proliferació cal eliminar els recipients a l’exterior amb aigua acumulada i estancada ja que és on es desenvolupa

S’activa la campanya informativa per controlar el mosquit tigre a Vic.

L’Ajuntament de Vic activa la campanya informativa amb la finalitat d’evitar la propagació del mosquit tigre al municipi i conscienciar dels efectes d’aquesta espècie que poden afectar a la salut pública.

A partir d’aquesta època i fins a finals d’octubre, el mosquit pot créixer en qualsevol recipient que contingui aigua acumulada i estancada, ja que pot pondre els ous amb més facilitat en espais petits i estancats. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit.

Les principals recomanacions per a la prevenció del mosquit tigre són les següents:

  • Buidar dues vegades la setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic i plats d’animals domèstics.
  • Buidar dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls.
  • Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
  • Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.
  • Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros i galledes.

 

Per evitar les picades:

  • Cal evitar l’entrada del mosquit als edificis instal·lant teles mosquiteres que n’impedeixin el pas per finestres, portes i altres obertures.
  • És recomanable portar roba de màniga llarga i pantalons llargs, (millor si són de color clar), així com mitjons.

Per curar les picades cal rentar i desinfectar bé la zona de la picada. El tractament és simptomàtic; en cas que persisteixin les molèsties s’aconsella consultar el metge.