Vic comença a substituir les lluminàries de la ciutat

El primer lot, d’unes 1.900 lluminàries, correspon a la zona esportiva i als polígons industrials, i els treballs de substitució duraran aproximadament tres mesos

Treballs de substitució de lluminàries a Vic.
Treballs de substitució de lluminàries a Vic

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vic ha començat les obres de substitució de les lluminàries d’una part de la ciutat, concretament de la zona esportiva i els polígons industrials. L'objectiu és modernitzar-les per reduir el consum energètic i promoure una gestió més eficient dels recursos, contribuint a una ciutat més sostenible. Tot i que aquestes lluminàries no comptaran amb el sistema de telegestió punt a punt, que en permetria una gestió i regulació individualitzada, sí que disposaran de les condicions tècniques necessàries per, en un futur, poder incorporar aquesta tecnologia i altres sistemes de control.

L’import del pressupost d’aquesta intervenció és aproximadament de 848.000 euros, i s’ha executat a través d’un acord marc impulsat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

 

Objectiu: noves lluminàries a tota la ciutat

L’actuació d’aquesta setmana és la primera pedra d’un pla més extens que té com a objectiu substituir totes les lluminàries del conjunt de la ciutat, al voltant d’unes 8.300, amb un pressupost total valorat en uns 4,7 milions d’euros.

A més dels treballs ja en curs aquesta setmana, està previst licitar dues accions addicionals mitjançant un concurs públic que serà convocat en breu. La primera acció consisteix en la substitució de les lluminàries restants de la ciutat. La segona és la modernització dels sistemes electrònics de telegestió del quadre, incorporant un sistema de control de quadres de govern i protecció per a cadascun dels subministres elèctrics de l’enllumenat públic.

És important subratllar que, a diferència del canvi de lluminàries actualment en curs, les noves lluminàries de la ciutat comptaran amb un sistema de telegestió punt a punt per a la seva regulació i informació individual. A més, aquest sistema també permetrà integrar altres dades de la ciutat no relacionades amb l'enllumenat públic, vinculades amb altres projectes municipals.