Vic disposa d’un Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH)

Des d’aquest mes de setembre s’ha incorporat el suport d’un advocat a l’Oficina d’Intermediació Hipotecària de l’Ajuntament per donar un millor assessorament a la ciutadania

Oficina d'Intermediació Hipotecària de l'Ajuntament de Vic.
Oficina d'Intermediació Hipotecària de l'Ajuntament de Vic

 

Des d’aquest mes de setembre, l’Oficina d’Intermediació Hipotecària de l’Ajuntament de Vic compta amb la incorporació del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH). Aquest nou recurs consisteix en la incorporació de l’advocat Xavier Colomer com a figura de suport a l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, creada el 2012. Amb una dedicació de sis hores setmanals, l’advocat atendrà, els divendres de 9 del matí a 1 del migdia, les persones que tinguin problemes relacionats amb la incapacitat per poder fer front al pagament de l’habitatge o que preveuen que no podran fer-ho.

 

L’objectiu del SIDH, un servei finançat per la Diputació de Barcelona i que altres municipis catalans també tenen, és oferir assessorament i intermediació amb les entitats financeres i suposa un reforç en l’atenció ciutadana que ja s’estava donant fins ara des de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària de Vic. Amb el SIDH es pretén millorar la capacitat de resposta vers totes les persones amb dificultats per pagar l’habitatge, ja sigui el lloguer o la hipoteca i es procedirà a intermediar amb les entitats per a buscar solucions al problema dels impagaments, explica la regidora d’Habitatge, Susagna Roura.

 

L’advocat assignat per al SIDH és fruit d’un conveni signat amb la Diputació de Barcelona i l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.