Vic es prepara per un Tots Sants excepcional

S’habilita el jardí de Marie Curie, un nou espai en record a donants del cos a la ciència, i es controlarà l’aforament amb tres punts d’entrada per garantir les mesures sanitàries

Cartell informatiu de Tots Sants.
Cartell informatiu de Tots Sants

 

El cementiri municipal obrirà més hores des del proper dilluns, 26 d’octubre, fins al dilluns 2 de novembre amb motiu de la diada de Tots Sants. Així, el cementiri podrà ser visitat entre les 9 del matí i les 6 de la tarda de forma ininterrompuda sense tancar al migdia.

Enguany, el cementiri disposarà del nou jardí de Marie Curie, un nou espai que s’habilita en record a donants del cos a la ciència i que se suma a l’espai d’Elisabeth Eidenbenz, creat l’any passat per disposar d’un espai de record per als nadons que mai van arribar a veure la llum o que van perdre la vida pocs dies després.

 

L’Ajuntament de Vic ha habilitat tres entrades per entrar al cementiri municipal i controlarà l’accés, podent-hi haver com a màxim 1.200 persones a l’interior, per tal d’evitar aglomeracions i garantir en tot moment les mesures sanitàries vigents. Així, cadascuna de les portes d’entrada donarà pas a una zona del recinte degudament delimitada.

 

És per aquest motiu que caldrà entrar per la porta d’entrada corresponent per accedir al recinte.

 

 

Música en directe per Tots Sants

 

Per quart any consecutiu, i amb totes les mesures necessàries, el cementiri de Vic tornarà a comptar amb música en directe el dia de Tots Sants. Alumnes, exalumnes, professors de l’Escola de Música Municipal (EMVic) i professionals de la comarca tornaran a posar música el dia en què hi ha el costum d’anar al cementiri i recordar les persones difuntes.

 

Des de les 10 del matí a la 1 del migdia i de 3 a 6 de la tarda, les persones que visitin el cementiri podran gaudir de les peces musicals interpretades en vuit espais del cementiri per un trio de flautes, un duet de clarinet i guitarra, un duet de violins, un duet de violoncels, un trio de flauta, violí i cello, un duet de violí i cello, un duet de soprano i acordió, i un duet de violins.