Vic i Calldetenes signen un conveni per la prestació de serveis de Reempresa

Reempresa és un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses sense haver de passar per la fase de creació i els beneficis que comporta

Miquel Riera, Marc Verdaguer, Anna Erra i Bet Piella.
Miquel Riera, Marc Verdaguer, Anna Erra i Bet Piella

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments per a la prestació dels serveis de Reempresa, mecanisme professional on es posen en contacte persones reemprenedores i empreses cedents. Amb la rúbrica d’aquest document, l’Ajuntament de Vic mitjançant Creacció, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, s’encarregarà de realitzar els serveis i actuacions de Reempresa al municipi de Calldetenes. La vigència del conveni s’inicia en el moment de la signatura i continua mentre l’Ajuntament de Vic mantingui el conveni signat amb la Diputació de Barcelona com a punt local de Reempresa.

 

Fins ara, com a punt local Reempresa, Vic tenia un conveni que incloïa tots els municipis d’Osona de la seva àrea d’influència. Ara, en canvi, caldrà signar un conveni individual amb cada municipi. Amb l’acord subscrit avui, l’Ajuntament de Calldetenes es compromet a difondre els serveis de Reempresa a possibles persones reemprenedores i a empreses cedents del seu municipi.

 

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. En definitiva, un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la. En la majoria de pimes, i en totes les empreses personals, aquest procés significa l’assumpció de les tasques de direcció i gestió per part de la persona reemprenedora.

En estructurar el procés de Reempresa, es mantenen tots els actius de l’empresa i aquesta continua en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l’esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament inicials de l’empresa. A més, amb la cessió d’empreses es reforça el teixit empresarial actual i de futur i es promou un mercat susceptible de provocar creixement econòmic.


La regidora de Promoció econòmica, Comerç i Ocupació, Bet Piella, remarca evident que l’empresa en funcionament ordinari té moltes més possibilitats i capacitats de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero, i evita la conflictivitat i judicialització dels processos empresarials de tancament.

 

Vic, com a ciutat amb punt Reempresa, ofereix acompanyament i assessorament en processos de compravenda, tant per a la persona cedent (qui ven) com per a la persona reemprenedora (qui compra), assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Reempresa, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

A més de cercar empreses i negocis cedents que s’adequïn al perfil d’empresa objectiu, Reempresa també posa a disposició els serveis següents:

·         Estudi del pla de cessió de l’empresa que interessa.

·         Definició del projecte de reemprenedoria.

·         Assessorament en l’elaboració del pla de Reempresa.

·         Orientació en la valoració de les empreses que interessen.

·         Assessorament en la recerca de finançament.

·         Assessorament en la redacció de la documentació oficial entre cedent i comprador/a.

·         Transferència del know-how del cedent cap al comprador/a.

 

Per un altre cantó, es posen a disposició tallers de formació que ajuden a trobar l’empresa objectiu, així com a aprofundir en els principals aspectes a considerar en totes les àrees del procés de compra d’un negoci.

Les persones interessades en el programa Reempresa poden trucar al 93 881 55 33 o escriure a info@creaccio.cat. També es pot consultar la Guia completa per al reemprenedor i accedir a l’apartat de preguntes freqüents de Reempresa.