Vic presenta la nova línia d’actuació a les empreses per al 2023

L’Ajuntament de Vic ha destinat 632.600 euros d’ajuts a les empreses en diverses línies d’actuació.

Marta Borell, Anna Alemany i Helena Tañà .
Marta Borell, Anna Alemany i Helena Tañà

 

L’Ajuntament de Vic, des del servei de Vic Ocupació, ha llançat en els darrers anys diverses línies d’ajuts a les empreses per al foment de la contractació i la reducció de la taxa d’atur a la ciutat, amb una molt bona acollida per part de les empreses i els treballadors i les treballadores. 

 

Des del 2019 fins avui dia, l’Ajuntament ha destinat 632.600 euros d’ajuts a les empreses en diverses línies d’actuació destinades a la contractació de persones menors de 30 anys i major de 45 anys; ajuts per a la nova contractació de persones que estaven a l’atur o en situacions de precarietat laboral; ajuts per a la desafectació d’ERTO’s, sobretot entre els anys 2020 i 2021 i, ajuts per a la regularització de persones en situació administrativa irregular. 

 

Amb aquestes línies de subvenció, Vic Ocupació constata que 66 empreses han estat subvencionades per l’Ajuntament de Vic per a la creació de nous llocs de treball, una xifra que significa que s’ha contribuït a crear 66 nous llocs de treball, ajudant a 66 persones a tenir feina o a tenir una feina millor. 

 

Per al 2023, l’Ajuntament de Vic, des de Vic Ocupació, ha treballat una nova línia de subvencions, a través de la qual destinarà 85.000 euros en ajuts a aquelles empreses que contractin joves menors de 30 anys o persones majors de 45 anys, a l’atur o en situació de precarietat laboral. 

 

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Vic, Anna Alemany, ha apuntat que “és importantíssim seguir donant tot el suport a les empreses per continuar fent del teixit empresarial un dels sectors cabdals de l’activitat econòmica de la ciutat de Vic”. 

 

En aquesta ocasió, la nova línia de subvencions, que arriba enguany a la novena edició, va dirigida, tal com ha explicat la tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament de Vic, Marta Borrell, a la contractació de persones empadronades a Vic que siguin joves menors de 30 anys o persones majors de 45 anys. Els contractes laborals han de tenir una durada inicial mínima de 12 mesos, a jornada completa o a mitja jornada, i el centre de treball ha de ser a Vic. La dotació pressupostària per l’any 2023 és de 85.000 euros i l’import màxim per empresa és de 10.073 euros, que equival a 6 mensualitats amb la paga extra prorratejada i el plus de la seguretat social. La data per presentar la sol·licitud i la documentació per optar a la subvenció serà a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria o fins a l’1 de juny del 2023, sempre que resti dotació pressupostària. 

 

Vic Ocupació sortirà al carrer

 

Del 2 al 7 de maig Vic Ocupació sortirà al carrer instal·lant una parada informativa a diversos barris de la ciutat amb l’objectiu d’aportar informació sobre l’ens, ofertes de feina, recursos per acompanyar a les persones que busquen feina i a les empreses que busquen treballadors i treballadores. Les persones interessades també podran apuntar-se al servei de Vic Ocupació, rebre assessorament i l’ajut necessari de la mà de les orientadores laborals i prospectors empresarials de l’equip de Vic Ocupació. 

 

“Volem facilitar que totes les persones que ho puguin necessitar sàpiguen que hi som, on som i que estem a la seva disposició. Volem acostar, a peu de carrer, tots els múltiples recursos i programes que des de l’Ajuntament de Vic es desenvolupen per millorar l’ocupació, reduir la taxa d’atur i fomentar la formació i la inserció laboral de la ciutadania”, ha manifestat la regidora d’Ocupació, Anna Alemany