Vic rebutja la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president Quim Torra

L’Ajuntament llueix una rèplica de la pancarta per la que s’ha inhabilitat el 131è. President de la Generalitat de Catalunya

Concentració a la plaça Major de Vic.
Concentració a la plaça Major de Vic

 

L’Ajuntament de Vic ha mostrat el seu rebuig a la sentència que ha fet pública avui el Tribunal Suprem contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, escollit pel Parlament de Catalunya a través dels vots de la ciutadania.

La inhabilitació arriba després que el president Quim Torra no complís el requeriment de la Junta Electoral de retirar una pancarta de suport als presos polítics i exiliats del balcó de la Generalitat de Catalunya, una acció emmarcada en els drets fonamentals, en el dret a la llibertat d'expressió.

És per això que en l’acte unitari que ha tingut lloc aquesta tarda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la regidora d’ERC, Maria Balasch, i la regidora de Capgirem Vic, Carla Dinarès, han llegit el manifest de rebuig a la inhabilitació del president Torra proposat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i amb el que s’ha començat l’acte.

Seguidament representants d’Òmnium Osona, del CDR Vic, del Consell Local per la República de Vic, d’ANC Vic i Osona han llegit els seus manifestos en suport al president del Govern català.

L’acte, que ha seguit totes les mesures sanitàries vigents, ha comptat amb l’assistència de centenars de persones i acabat amb la interpretació dels Segadors per part del saxofonista Pep Poblet.

Des d’aquest migdia al balcó de l’Ajuntament s’hi pot veure una rèplica de pancarta per la que s’ha inhabilitat el 131è. president de la Generalitat de Catalunya.