Vic se suma a la campanya solidària i mediambiental ‘Recicla vidre per Elles’

Des d’avui i durant quinze dies hi haurà un contenidor de vidre davant l’antic Hospital de la Santa Creu per fomentar el reciclatge i la prevenció del càncer de mama

Albert Castells, Núria Vergés i Sílvia Mayo.
Albert Castells, Núria Vergés i Sílvia Mayo

 

Coincidint que avui dilluns, 19 d’octubre, es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama, l’Ajuntament de Vic s’adhereix a la campanya “Recicla vidre per Elles”, que fomenta el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama. La campanya, promoguda per Ecovidrio en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra, consisteix en col·locar un contenidor de color rosa davant l’antic Hospital de la Santa Creu de Vic durant uns dies perquè tothom pugui dipositar-hi envasos de vidre i es traduirà en un donatiu simbòlic per a la investigació del càncer de mama, com ha explicat la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.

La campanya, que es fa per cinquè any consecutiu i enguany s’ha estès a més de 140 ciutats de l’Estat espanyol, vol ser un motiu de conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama i també amb la cura del mediambient. A banda dels iglús de gran format que s’instal·len a la via pública també se’n poden adquirir de petits, dissenyats per Agatha Ruiz de la Prada amb el lema Plens de vida, al web Miniglú.es. Els beneficis es destinen a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Tant la regidora d’Igualtat, Núria Vergés, com el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, animen a la ciutadania de Vic a omplir durant els propers dies aquest iglú de vidre per a “una molt bona i noble doble causa”. El buidatge periòdic del contenidor, que es retirarà a partir del 26 d’octubre, anirà a càrrec de l’Ajuntament de Vic.

Segons dades del 2019 facilitades per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus dels envasos de vidre a l’Estat, els habitants de Vic l’any passat van reciclat un total de 1.052 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 22,8 quilos. Pel que fa a la taxa de contenidors, a Vic se situa en una mitjana de 163 habitants per contenidor, comptant amb un total de 283 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats. El reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 11, 12 i 13.