Dijous llarder

Activitats gastronòmiques durant tot el dia

 Un any més, el col·lectiu Osona Cuina celebra el Dijous Llarder amb una gran festa popular a la Plaça Major de Vic. Els xefs osonencs volen transmetre l’esperit d’aquesta jornada tan nostra amb un seguit d’activitats gastronòmiques que giraran al voltant del porc, un dels productes més destacats del territori.

 

La cita arrenca, pels cuiners i per tots aquells que si vulguin acostar, la nit anterior amb la posada en marxa del foc i la col·locació dels porcs a la gran brasa que s’instal·la al mig de la plaça i on es couran durant tota la nit. Com ja és tradició, durant el matí per l’esmorzar i al migdia pel dinar, els cuiners dels restaurants del col·lectiu elaboraran els famosos entrepans de porc rostit (disponible aproximadament a les 12 del migdia) i, també d’altres derivats com cansalada i botifarra (des de primera hora del matí).

A més, durant el matí es realitzarà un taller d’elaboració de botifarres, destinat a les escoles de Vic que hi estiguin interessades.

 

La novetat d’enguany és que el col·lectiu també oferirà un sopar basat en tapes gastronòmiques que elaboraran els mateixos cuiners amb propostes tan dolces com salades, però totes basades en el producte estrella de la jornada, el porc. Així, trobarem des d’una “Costella lacada amb mel i carbassa al romaní”, unes “Crestes de porc amb curry i poma” o una “Pannacotta de llet d’ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds”, són algunes de les més de 15 propostes que es podran degustar. A més, durant el sopar es podrà gaudir de música en directe i es comptarà amb una gran carpa climatitzada, condicionada per passar una gran vetllada.

Per aquest tast de tapes es posaran a la venda uns tiquets amb dues modalitats, a escollir entre el menú complert, de 25€, o el mig menú, de 15€.

Festiu
  • 23 de febrer 2017

  • On? Plaça Major de Vic
  • Quan? 23/02/2017 de 09:00 a 22:35
  • Què? Festes i tradicions