Més de 200 persones participen a la matinal de jocs “Aquí juguem en català”

La jornada es va celebrar al Centre Cívic Joan Triadú i al parc de la Bassa dels Hermanos, en el marc del Dia Internacional del Joc

La matinal de jocs en català és una de les actuacions incloses en el Pla d’Acció per la Llengua.
La matinal de jocs en català és una de les actuacions incloses en el Pla d’Acció per la Llengua

Més de dos-cents participants han gaudit, aquest dimarts 28 de maig, d’una matinal de jocs en català al Centre Cívic Joan Triadú i al parc de la Bassa dels Hermanos. La iniciativa ha estat impulsada per la Comissió Lingüística de Vic, de la qual formen part des del 2013, l’Escola d’Adults Montseny, el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, l’Oficina Municipal d’Acollida, el Servei Educatiu de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social (LIC) del territori, el Pla Educatiu d’Entorn, l’Espai Multilingüe, VicOcupació, Creu Roja, Casal Claret, Càritas, l’Associació de Veïns del Remei i l’Ajuntament de Vic.

 

La proposta, que s’ha portat a terme per primera vegada aquest 2024, té com a objectiu aconseguir que tots els alumnes aprenents de la llengua catalana puguin gaudir de diferents tipus de jocs -alguns de participació individual i d’altres en grup-, i que l’eix vertebrador sigui l’ús del català.

La Comissió Lingüística es va coordinar amb d’altres entitats, projectes i empreses de la comarca (alumnat dels centres educatius de les aules d’acollida de secundària de la ciutat, Options Catalunya Nepal, Creu Roja, Departament de Medi Ambient, Servei de Ciutadania, Regidoria de Cooperació i Anigami) que voluntàriament han posat a disposició de l’activitat material de jocs i més de 20 persones voluntàries per acompanyar i guiar els alumnes durant l’estona que hi han participat perquè la matinal es convertís en un circuit lúdic en el qual l’oci i l’aprenentatge del català anessin de la mà.

 

El resultat ha estat un èxit rotund, tant per la participació com per l’ambient lúdic i dinàmic que s’hi ha viscut. Aquesta és una de les actuacions incloses en el Pla d’Acció per la Llengua de la ciutat.