Comencen els tallers d’entrenament de la memòria per a la gent gran

Aquest mes d’octubre les integradores socials de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic van iniciar la nova edició dels tallers d’entrenament de la memòria per a la gent gran.

Comencen els tallers d’entrenament de la memòria per a la gent gran.

Els tallers d’entrenament de la memòria tenen una finalitat preventiva de deteriorament cognitiu.

L’objectiu és prevenir, mantenir i millorar la memòria, així com afavorir l’autonomia personal i les relacions interpersonals entre elles.


Els tallers els organitza  l’Ajuntament de Vic, i els porten a terme dues integradores socials de Benestar i Família, l’Ignasi i l’Andrea.

Enguany s’ha implementat una nova metodologia de treball, basada en la utilització de les noves tecnologies per a dur a terme les diferents activitats, amb l’objectiu de millorar l’experiència participativa dels tallers i dels aprenentatges que es generen.

Ens basem en activitats i exercicis que fomentin l’estimulació de la memòria i també el gaudi de l’experiència grupal, i sempre adaptant el taller a les necessitat de cada participant.

 

Els tallers tenen una temporalitat d’un curs escolar, i finalitzen al juny de l’any 2022. Actualment es realitzen a cinc espais de la ciutat, entre Casals per a la Gent Gran i Centres Cívics. Les sessions tenen una durada d’una hora i mitja aproximadament i el mètode principal és el treball grupal.

 

Actualment hi ha 33 persones inscrites als diferents centres i entitats de Vic.
 

 image00062.jpeg image00052.jpeg IMG-20211014-WA0003.jpg SESSIÓ 2 - 3.jpg