Iniciem un grup d’ajuda mútua per a cuidadors i cuidadores de persones amb demència

Els grups de suport emocional i ajuda mútua són un espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional

Iniciem un grup d’ajuda mútua per a cuidadors i cuidadores de persones amb demència.

Els Grups de Suport Emocional i d’Ajuda Mútua (GSAM) són un recurs adreçat a cuidadores i cuidadors de persones amb demència. Són un espai de suport que permet que la persona cuidadora pugui expressar els sentiments, emocions i preocupacions associades a la cura del seu familiar.


La finalitat d’aquest grup és la millora de la qualitat de vida de la persona cuidadora i la reducció de l’impacte negatiu que pot provocar la cura de llarga durada, així com  crear un espai de relació entre persones en situació similar, perquè comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també els seus coneixements.


Un altre objectiu d’aquest grup és informar a les persones cuidadores dels diferents recursos de suport o de les diferents entitats que hi ha al territori.

Aquest grup és facilitat per la psicòloga de l’associació de familiars de malalts d’Alzheimer d’Osona, i el realitzem en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.


El grup s’inicia avui, dia 14 d’octubre, i tindrà una durada de 10 sessions, que es realitzaran els dijous de 11:30 a 13h. Aquest es farà a les dependències de Serveis Socials de Vic.