El curs escolar 2023-24 tornarà a tenir un programa d’extraescolars compartides per a infants del sud de la ciutat en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i del Consell de barri del Remei

La proposta, treballada a la Comissió d’igualtat d’oportunitats i cohesió social del Consell de barri del Remei, està destinada a infants que resideixin i/o estiguin escolaritzats als barris del sud de Vic

El curs escolar 2023-24 tornarà a tenir un programa d’extraescolars compartides per a infants del sud de la ciutat en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i del Consell de barri del Remei.

El curs escolar 2023-24 començarà amb la segona edició del programa d’extraescolars compartides adreçades als infants dels barris del sud de la ciutat. Aquesta proposta s’ha treballat a través de la Comissió de cohesió social i igualtat d’oportunitats, una de les comissions del Consell de barri del Remei, fruit del treball que es va engegar l’any 2021 en el marc del Pla estratègic del Remei. Aquesta comissió està formada per les diferents AFA i AMPA dels centres escolars del sud de Vic, l’Associació de veïns i veïnes del Remei, el Laboratori d’Innovació Social i Digital de la UVIC-UCC, entre d’altres agents socials del Remei i de diferents àrees de l’Ajuntament de Vic.

 

Aquest programa d’extraescolars compartides va adreçat als infants que viuen als barris del Remei, Estadi, Osona, Serra-de-senferm, Horta Vermella, Santa Anna i la Calla, i/o estudien a les escoles dels barri del sud de Vic (Escola La Sínia, Escola Vic Centre, Escola Dr. Joaquim Salarich i Escola Sagrat Cor). Això permetrà, alhora, que infants dels barris del sud que estudien a centres educatius d’altres punts de la ciutat, puguin fer extraescolars al seu barri i, així, tinguin més oportunitats de seguir els seus aprenentatges fora de l’horari escolar.

 

L’objectiu del programa és garantir la igualtat educativa i millorar les oportunitats dels infants a través del treball en xarxa entre centres educatius i altres agents del barri, així com contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat,  el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Alhora es vol que infants de diversos centres puguin compartir unes hores a la setmana a través de l’extraescolar a què s’inscriguin i, així, generar un major sentiment de pertinença al seu barri i ciutat, tot coneixent nous espais com són altres centres educatius o espais comunitària com ara El Pont, espai veïnal del Remei, que acollirà una de les activitats extraescolars.

 

Trobareu tota la programació aquí.

(Finalment l'activitat de Circ que s'oferia a l'escola Dr. Joaquim Salarich no es podrà realitzar per circumstàncies sobrevingudes. Disculpin les molèsties.)

Inscripcions

Les inscripcions es podran fer telemàticament a partir de dilluns 19  de juny i fins al 15 de setembre de 2023, a través dels formularis disponibles a la pàgina web d'Educació, i presencialment del 6 al 15 de setembre de 2023 a cadascun dels centres educatius que participen en el programa d’extraescolars compartides.

Les activitats extraescolars s’iniciaran el 2 d’octubre i s’allargaran fins a finals de curs i recordem que van destinades a infants que visquin als barris del sud de Vic i/o estiguin escolaritzats als diferents centres educatius de la sud de la ciutat.