Vic es tornarà a omplir de festa i disbauxa per Carnestoltes!

Aquest dissabte, 18 de febrer, se celebrarà la ja tradicional rua de Carnestoltes de Vic, a partir de 2/4 d’11 del matí amb sortida al carrer Manuel Carrasco i Formiguera i recorrerà diferents barris del sud de la ciutat.

Cartell guanyador del Carnestoltes de Vic 2023.
Cartell guanyador del Carnestoltes de Vic 2023

Aquest dissabte, 18 de febrer, al matí tindrà lloc la ja tradicional rua de Carnestoltes de Vic, que se celebrarà als barris de la zona sud, iniciant-se al carrer Manuel Carrasco i Formiguera, a l’Horta-Vermella, i finalitzant a la rambla Tarradellas, al Remei, on es repartirà coca i xocolata i es farà entrega de diferents premis per a les comparses participants.

 

Les persones i les comparses participants estan citades a les 10 del matí al carrer Manuel Carrasco i Formiguera i serà a 2/4 d’11 quan les reines Carnestoltes faran la lectura del pregó que donarà el tret de sortida a la rua. La cercavila, que estarà amenitzada per diverses batucades, passarà pels carrers dels barris de l’Horta Vermella, l’Estadi i el Remei fins arribar, aproximadament a les 12 del migdia, a la Rambla Tarradellas.

 

Per incentivar la participació i dinamitzar els barris de la zona, s’han realitzat un seguit d’activitats prèvies.

 

D’una banda, des de l’organització, amb la implicació de l’Institut La Plana, s’ha realitzat un concurs de cartells del Carnestoltes de Vic entre els i les alumnes del centre. En total es van rebre 75 propostes de les quals, el jurat va seleccionar 3 cartells entre els 10 més votats. El lema del concurs “Planeta on vas?” ha volgut englobar des del canvi climàtic, el no a la guerra i el respecte a la diversitat de gènere, cultural i religiosa. Així, el primer premi es va concedir a la concursant Ània Vallès López i durant tot aquest mes de febrer, els cartells finalistes es troben exposats al públic a la nova Biblioteca Pilarin Bayés.

 

D’altra banda, des del Pla estratègic del Remei i el Consell de barri del Remei s’han realitzat diferents tallers de disfresses per a les famílies de les escoles de La Sínia, Dr. Salarich, Vic Centre, Institut La Plana i les tres Escoles bressol municipals de Vic, amb la col·laboració de les respectives AFA Associacions de Famílies d’Alumnes. Alhora, s’ha impulsat un taller de disfresses a la Biblioteca del Montseny i s’ha col·laborat amb diversos equipaments i entitats que aquests dies estan treballant entorn aquesta celebració 

 

També, des de la Comunalitat de Vic es va celebrar, el passat diumenge 5 de febrer, la 2a edició de la Fira de l’Economia Circular. Aquesta es va centrar en la venda de disfresses de segona mà per a infants i adults i tot d’activitats paral·leles, concretades en un taller de decoració de carretons i un taller de Vermicompostatge, així com una presentació de dues iniciatives de banc de lloguer d’objectes com són la Caixa d’Eines i Feines i la Biblioteca de les Coses emplaçades a diversos barris de Barcelona.

 

Aquesta edició del Carnestoltes ha estat organitzada per les Associacions de veïns i veïnes del Remei, l’Horta Vermella, la Calla i la Serra-de-Senferm, i amb la col·laboració de Festes Osona, INS La Plana, La Bodeguita de Vic, la Comunalitat de Vic i l’Ajuntament de Vic.

 

I és que com diu el rei Carnestoltes aquest dissabte “sortim a festejar el carnaval, sense ordre ni cap llei, per places, avingudes, rambles  i carrers, que som  milers i milions que volem per un dia, deixar de banda tanta tonteria!”.   Visca el Carnestoltes!