Vic organitza el segon Iftar Comunitari per compartir la festivitat del Ramadà amb tota la ciutadania

La Central acollirà el dissabte 25 de març el trencament del dejuni de Ramadà a partir de dos quarts de 7 del vespre

Segon Iftar Comunitari.
Segon Iftar Comunitari

Vic organitza per segon any consecutiu un Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà entre tota la ciutadania i crear un espai de trobada i coneixement mutu. El mes de març la comunitat musulmana celebra el Ramadà, ja que s'escau amb el novè mes del calendari islàmic, un mes en què dejunen durant el dia per simbolitzar l'autocontrol, la disciplina i el creixement espiritual. Quan es pon el Sol la tradició és reunir-se amb la comunitat per fer un àpat col·lectiu i trencar així el dejuni, així que aquesta idea de germanor és precisament el que es vol promoure des del segon Iftar Comunitari de Vic.

 

Vic és una ciutat d’una gran riquesa cultural gràcies a la diversitat d’orígens, cultures i creences presents al territori, on accions com aquesta busquen acostar les diferents tradicions al conjunt de la població per contribuir a una major entesa i cohesió social.

 

La intenció és seguir repetint aquest esdeveniment per tal que esdevingui una data assenyalada per trobar-se amb els veïns i veïnes, i afavorir tant el diàleg intercultural com la convivència entre les diferents comunitats.

 


Segon Iftar comunitari

 

L'iftar es celebrarà el dissabte 25 de març a la Central (Plaça Vicenç Albert Ballester s/n) a partir de dos quarts de 7 del vespre. És un acte obert a tothom i el cost de l’entrada serà de 3€ per persona. Les persones interessades en assistir-hi hauran d’adquirir la seva entrada prèviament i de forma presencial a un dels següents punts de venda:

 

-El Cosidor Pas a Pas, del Casal Claret. De dimarts a divendres de 9 a 13h i de 16 a 19h (C. de la Ramada, 14)

-Centre Cultural Islàmic. En horari d'oració (C. Sant Pere, 53)

-African Muslim Cultural Association. En horari d’oració. (C. Candi Bayés, 77)

 

 

Durant l'acte s'explicarà breument el significat del mes del Ramadà, es farà una lectura compartida d'un text per part de les entitats impulsores i, finalment, totes les persones assistents compartiran un menjar típic per posar fi al dejuni plegats.

 

El segon Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part de l'Associació Mà Solidària, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.