VA! Vic Acció! Punt de voluntariat Vic-Osona

El VA! Vic Acció! Punt de voluntariat de Vic-Osona és un espai de trobada entre les persones que volen dur a terme un voluntariat a la ciutat i aquelles entitats que cerquen voluntaris i voluntàries per col·laborar al si dels seus projectes. Està impulsat a Vic i Osona de la mà de la Coordinadora del Voluntariat d'Osona i l'Ajuntament de Vic.

Si voleu rebre informació sobre oportunitats de voluntariat a Vic i la resta de la comarca, podeu omplir el següent formulari: https://vicaccio.vicentitats.cat/butlleti-voluntariat/

Busquem persones voluntàries per aquestes iniciatives: http://vicaccio.vicentitats.cat 

Si sou una entitat de voluntariat de Vic o d'Osona i esteu buscant persones voluntàries per alguna iniciativa o projecte, ens podeu escriure a puntdevoluntariat@osonavoluntariat.cat

També us podeu adreçar, amb cita prèvia, a les oficines:

C. Basses, 3 - Vic
Pg. Generalitat, 48 - Vic

O al telèfon i whatsapp: 680 125 454

Què és el voluntariat?

S’entén per voluntariat el conjunt de les persones que efectuen una prestació voluntària i lliure de serveis cívics o socials, sense contraprestació econòmica, dins el marc d’una organització estable i democràtica que comporti un compromís d’actuació a favor de la societat i de la persona. Així, la Llei 25/2015 (LLEI 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme. (gencat.cat) defineix les persones voluntàries com a persones físiques que, d’una manera lliure, sense contraprestació econòmica, decideixen dedicar part del seu temps al servei dels altres o a interessos socials i col·lectius, per mitjà de la participació en programes de voluntariat que duen a terme entitats sense ànim de lucre.

VA! Vic Acció!

L’Ajuntament impulsa amb la Coordinadora del Voluntariat d'Osona el VA! Vic Acció! Punt de voluntariat Vic-Osona, que té un doble objectiu: d’una banda, ser un punt d’informació i de referència per a totes aquelles persones que volen conèixer la realitat del teixit associatiu de la ciutat i de la resta de la comarca i les opcions que aquestes ofereixen per poder col·laborar-hi. De l’altra, que les entitats de Vic i la resta d'Osona hi trobin un canal on poder compartir les seves necessitats de voluntariat i tots aquells recursos que considerin rellevants a l’hora de poder desenvolupar exitosament els seus projectes de voluntariat.

I és que la ciutat de Vic i la comarca d'Osona ja disposa d’un conjunt d’entitats que desenvolupen projectes per a la comunitat amb el suport de persones voluntàries. El que ha de permetre el Punt del voluntariat és enfortir els circuits i els vincles entre els dos col·lectius per aconseguir així una millor coordinació, una comunicació més fluïda que maximitzi l’abast de les convocatòries i, en última instància, una augment quantitatiu i qualitatiu de les accions de voluntariat.

Per a més informació, consulteu el programa de mà sobre el Punt de voluntariat Vic-Osona.