Vic acull el tercer Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà a tota la ciutadania

Aquest trencament del dejuni es durà a terme el dissabte 6 d’abril a partir de dos quarts de 8 del vespre a la Central

Vic acull el tercer Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà a tota la ciutadania.

Vic organitza per tercer any consecutiu un Iftar Comunitari per donar a conèixer la festivitat del Ramadà entre tota la ciutadania i crear un espai de trobada i coneixement mutu. Aquesta iniciativa brinda l’oportunitat de fomentar valors com la solidaritat, la generositat i l’empatia, creant un ambient acollidor per a tots els participants. 

 

A partir de l’11 de març i fins al 10 d’abril d’aquest 2024 la comunitat musulmana de tot el món celebra el Ramadà, donat que s'escau amb el novè mes del calendari islàmic, un mes en què dejunen durant el dia per simbolitzar l'autocontrol, la disciplina i el creixement espiritual. Quan es pon el Sol la tradició és reunir-se amb la comunitat per fer un àpat col·lectiu i trencar així el dejuni, així que aquesta idea de germanor és precisament el que vol promoure aquest Iftar Comunitari, que aquest 2024 arriba a la seva tercera edició consecutiva.  

 

Vic té la sort de comptar amb una ciutadania molt rica pel que fa a la diversitat de cultures i creences. Accions com aquesta busquen precisament acostar les diferents tradicions al conjunt de la població per contribuir a teixir una comunitat més cohesionada. Ofereix, per tant, una plataforma per conèixer i connectar-se amb altres membres de la comunitat, afavorint la creació de vincles i fomentant un sentiment de pertinença compartit.

 

La del pròxim 6 d’abril serà la tercera edició d’aquesta iniciativa que ja s’ha convertit en una data assenyalada per trobar-se amb els veïns i veïnes, gaudir d’un àpat en comunitat i afavorir així al diàleg intercultural i a la bona convivència entre les diferents comunitats. 

 

Tercer Iftar comunitari 

L'iftar se celebrarà el dissabte 6 d’abril a la Central (Plaça Vicenç Albert Ballester s/n) a partir de dos quarts de 8 del vespre. És un acte obert a tothom i el cost de l’entrada serà de 4€ per persona. Els infants de fins a 12 anys podran participar-hi de forma gratuïta. Les persones interessades en assistir-hi hauran d’adquirir la seva entrada prèviament i de forma presencial a un dels següents punts de venda a partir del 2 d’abril

 

-El Cosidor Pas a Pas, del Casal Claret. De dimarts a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 19 h (C. de la Ramada, 14)

 

-Centre Cultural Islàmic. En horari d'oració (C. Sant Pere, 53)

 

-African Muslim Cultural Association. En horari d’oració (C. Candi Bayés, 77)

 

-Comunitat Musulmana de Vic. En horari d’oració (C. Sant Francesc, 32)  

 

Durant l'acte s'explicarà breument el significat del mes del Ramadà, es farà una lectura compartida d'un text per part de les entitats impulsores i, finalment, totes les persones assistents compartiran un menjar típic per posar fi al dejuni plegats.

 

El tercer Iftar Comunitari de Vic ha estat organitzat i impulsat per part de l'Associació Mà Solidària, la Comunitat Musulmana de Vic, el Centre Cultural Islàmic, African Muslim Association, el Casal Claret i l'Ajuntament de Vic.