“SOMNIS TRENCATS” JA HA ARRIBAT AL SENEGAL

“Somnis Trencats” , el documental realitzat per la Unitat de Cooperació sobre la immigració clandestina, està complint la seva finalitat sensibilitzadora tan a nivell de Catalunya com a nivell de Senegal. Des de la seva presentació a Vic, el mes de març passat, el documental ha seguit una llarga trajectòria de difusió a través de [...]

“Somnis Trencats” , el documental realitzat per la Unitat de Cooperació sobre la immigració clandestina, està complint la seva finalitat sensibilitzadora tan a nivell de Catalunya com a nivell de Senegal. Des de la seva presentació a Vic, el mes de març passat, el documental ha seguit una llarga trajectòria de difusió a través de la seva projecció al Festival de Cinema Solidari de Navarcles, el festival de Cinema de Girona, Cassà de la Selva i la Bisbal d’Empordà. I aquests darrers dies també ha arribat al Senegal, país del qual provenen els protagonistes del documental.

El passat dia 15 d’octubre “Somnis Trencats” s’estrenava a Dakar, la capital del Senegal, en un acte organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Vic i l’Agència Espanyola de Cooperació. Pocs dies després, el dia 21 d’octubre, es feia oficial la seva presentació  al sud del país, a la ciutat de Ziguinchor, aquesta vegada comptant amb la col-laboració del Fons Català de Cooperació, i amb la presència de Toni Serrat, regidor de l’Ajuntament de Vic que va aprofitar el viatge per conèixer de primera mà els projectes de cooperació que s’estan desenvolupant en aquest país africà.

A ambdós actes, després de la presentació hi va haver un debat sobre cooperació i desenvolupament, que a nivell de Dakar va comptar amb la participació de Rosnert Ludovic, president de la CODM (Centre d’Orientation et de Documentation sur les Migrations) i el coordinador general de l’OTC Dakar (Oficina Tècnica de Cooperació Dakar), mentre que a nivell de Ziguinchor hi va haver-hi les intervencions d’alguns membres de l’Agència Regional de Desenvolupament de la zona i de la Inspecció General de Joventut.

Realitzat des d’una perspectiva de codesenvolupament, el gran debat que genera aquest documental, aquí i a fora, és el de com fomentar el desenvolupament  d’aquest país perquè la població senegalesa no es deixi atrapar pel somni inexistent d’una vida millor a Europa  i pugui orientar les seves expectatives a promoure actuacions i actituds de  desenvolupament al seu país.

El documental seguirà el seu recorregut de sensibilització a Senegal i Catalunya on ja hi ha programades noves projeccions properament a Les Franqueses del Vallés, Salt, Molins de Rei, Barcelona i Olot.