L’osonenca Laura Arau, premiada per un documental sobre la Flotilla de la Llibertat

El documental de la taradellenca Laura Arau sobre la Flotilla de la Llibertat, All aboard (Tots a bord), ha rebut el premi del públic en el Festival Internacional de Curtmetratges Festidok, que premia els millors treballs audiovisuals que denuncien les vulneracions dels drets humans arreu del món i potencien i estenen els valors de la [...]

El documental de la taradellenca Laura Arau sobre la Flotilla de la Llibertat, All aboard (Tots a bord), ha rebut el premi del públic en el Festival Internacional de Curtmetratges Festidok, que premia els millors treballs audiovisuals que denuncien les vulneracions dels drets humans arreu del món i potencien i estenen els valors de la justícia, la tolerància, la solidaritat i la llibertat. El guardó es va lliurar el dia 28 de setembre en una gala a Girona.

El curtmetratge documental recull el testimoni dels activistes i cooperants que el 31 de maig de 2010 anaven a bord de la Flotilla de la Llibertat i van ser atacats il•legalment per l’exèrcit d’Israel, en aigües internacionals. L’objectiu de l’expedició era fer arribar ajuda humanitària a la Franja de Gaza (Palestina) i denunciar el setge inhumà que pateix la seva població.

Des de fa més de cinc anys, l’Estat d’Israel -amb la complicitat d’Egipte- bloqueja la Franja de Gaza per terra, mar i aire provocant, així, un càstig col•lectiu a les més de 1,7 milions de persones que hi viuen. La crisi que s’està vivint a Egipte encara ha agreujat més la situació, afectant el trànsit de persones (que s’ha vist reduït d’una manera considerable a la frontera de Rafah) i a l’enderrocament de la majoria de túnels que la població utilitzava com a via d’oxigenació.

Tres anys després de la primera Flotilla de la Llibertat, la coalició internacional que la va promoure segueix lluitant contra la impunitat d’Israel. Actualment, estan impulsant un nou projecte, anomenat Arca de Gaza, que pretén trencar el bloqueig des de la Franja de Gaza. Més informació a rumboagaza.org.