EL DOCUMENTAL “SOMNIS TRENCATS” A GIRONA

Dimecres 4 de setembre es va presentar el documental “Somnis Trencats” a Girona en un acte molt apreciat pel públic assistent. La projecció es va fer a l’Espai de Solidaritat de Girona i va estar organitzat pel Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona i el Consell de Cooperació de Vic, conjuntament amb [...]

Dimecres 4 de setembre es va presentar el documental “Somnis Trencats” a Girona en un acte molt apreciat pel públic assistent. La projecció es va fer a l’Espai de Solidaritat de Girona i va estar organitzat pel Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona i el Consell de Cooperació de Vic, conjuntament amb la Coordinadora d’ONGs solidàries de Girona i la CASC.
El documental, que es va projectar dins del marc del Festival de Cinema de Girona, en un acte paral-lel i fora de concurs , va servir a més, per donar el tret de sortida a tres dies intensos de pel-licules i documentals projectats a la ciutat gironina.
L’acte va estar presentat per Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, que va apuntar que aquest festival preten potenciar els drets humans a través de l’art i la creació artística, ja que segons Valentí, sense aquest contingut, l’art seria alineant i no tendria sentit ni raó de ser.
Després de la projecció, Mamadou Faye, senegalès resident a Salt i expert en el món de la cooperació i el codesenvoluapment i Montse Bosch , de la Unitat de Cooperació de Vic, varen moderar una taula rodona titulada “Immigració i Desenvolupament” que va donar lloc a un profund debat sobre el procés migratori i les consequènices negatives que això provoca en el país d’orígen d’aquests immigrants.
El públic assistent es va mostrar molt agraït per la iniciativa, ja que segons alguns assistents a l’acte, la veritable realitat de l’immigrant irregular a la nostra societat es tracta com un tema tabu i ningú gosa ni parlar-ne, per això és bo que documentals com aquest mostrin les dificultats en què es troben aquestes persones i les contradicions que té la nostra societat, que deixa aquests immigrants atrapats en una espècie de carreró sense sortida.
El documental “Somnis Trencats”, finançat per l’ACCD i la Diputació de Barcelona, es va realitzar l’any 2012 en el marc d’un projecte de codesenvolupament a la ciutat de Vic. Aquest 2013, la Unitat de Cooperació de Vic té com objectiu fer-ne el màxim de difusió a pobles i ciutats de Catalunya però també a Senegal.