UNA EXPOSICIÓ MOSTRA EL TREBALL REALITZAT EN EL MARC DEL PROJECTE TRENCANT FRONTERES

Amb el repartiment de diplomes a les dones participants i la inauguració d’una exposició a l’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, va tenir lloc ahir dimecres l’acte de cloenda del projecte “Trencant Fronteres: Implicació de les dones nouvingudes a la comunitat d’acollida”. L’acte el varen presentar Joan Lòpez i Carol, regidor de Cultura i Ciutadania, i Ramon [...]

Amb el repartiment de diplomes a les dones participants i la inauguració d’una exposició a l’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, va tenir lloc ahir dimecres l’acte de cloenda del projecte “Trencant Fronteres: Implicació de les dones nouvingudes a la comunitat d’acollida”. L’acte el varen presentar Joan Lòpez i Carol, regidor de Cultura i Ciutadania, i Ramon Parramon, director del Centre d’Arts Contemporànies de Vic, que varen ressaltar la importància de poder fer projectes de ciutat d’aquest tipus així com també poder acostar a la gent  a un espai artístic obert a tothom, com és el Centre d’Arts Contemporànies.

El projecte Trencant Fronteres ha estat impulsat des de diversos departaments de l’Ajuntament de Vic amb el suport econòmic de l’Obra Social “La Caixa” i amb l’objectiu de fomentar la implicació de les dones nouvingudes a la ciutat. La fase inicial del projecte estava dirigit a reforçar la llengua catalana a través d’uns tallers de comunicació oral anomenats “Parlem” per a dones d’origen majortiàriament marroqui, ghanès i panjabi.  El coneixement de l’entorn i la participació en propostes lúdiques i festives a la ciutat també varen ser dos dels eixos centrals del projecte. La segona fase va voler anar més enllà, oferint tallers i cursos diversos dirigits a tota la ciutadania per, així, fomentar la cohesió social i la interrelació amb la resta de persones de la ciutat.

L’acte d’ahir va comptar amb l’actuació de percussió corporal de Mariona Castells i Santi Serratosa, de Tam Tam Gospel i danses de l’Índia i d’un grup esporàdic de senegaleses que també varen voler participar-hi. Després, Joan López i Carol, regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, juntament amb Imma Puig,  representant de la Caixa,  varen lliurar diplomes a les dones participants en el projecte i, seguidament, es va inaugurar l’exposició que mostra el treball que s’ha fet en el marc d’aquest projecte i que es podrà veure fins a finals de setembre al Centre d’Arts Contemporànies de Vic. Per acabar es van poder fer tastets de gastronomia de diferents països mentre actuaven els Ghanaman.