ELS CURSOS DEL PROGRAMA DE CODESENVOLUPAMENT CELEBREN EL FINAL DE CURS.

Aquest mes de juny s’han finalitzat els cursos organtizats des del programa de codesenvolupament que tenien com a objectiu la capacitació dels immigrants en competències bàsiques per així disminuïr la situació de desigulatat que aquest desconeixment moltes vegades provoca a la societat d’acollida. Un curs de català oral, un d’alfabetització en llengua catalana i un altre [...]

Aquest mes de juny s’han finalitzat els cursos organtizats des del programa de codesenvolupament que tenien com a objectiu la capacitació dels immigrants en competències bàsiques per així disminuïr la situació de desigulatat que aquest desconeixment moltes vegades provoca a la societat d’acollida.
Un curs de català oral, un d’alfabetització en llengua catalana i un altre de iniciació a les TIC, han format part d’aquest programa de codesenvolupament aquest curs 2012-2013. Aquests cursos porten realitzant-se des del setembre passat i es van dissenyar segons les necessitats dels pròpis usuaris que d’entrada i de forma general, presentaven un perfil amb un nivell molt baix de llengua i en alguns casos fins i tot amb situacions d’analfabetisme, així com també amb un poc domini de les noves tecnologies, però amb moltes ganes d’aprendre , comunicar-se amb la gent i millorar la seva integració i situació a la ciutat.
Els cursos de català oral i alfabetització en català s’han realitzat al CNL amb un total de 20 persones inscrites, entre homes i dones, mentre que els d’iniciació a les TIC o alfabetització digital s’han realitzat a l’espai VIT, i hi han participat una quinzena de persones, majoritàriament dones, de diverses nacionalitats.
Aquests cursos formen part d’un programa més integral i consolidat d’acollida , ja que no es realitzen de manera puntual, sinó que han format part del procés de Matrícula Viva, i del projecte Trencant Fronteres, dues iniciatives ciutadanes que també treballen per a la integració de les persones nouvingudes a la ciutat.
Després del període estiuenc de vacances, el mes de setembre es tornaran a reiniciar aquests cursos, esperant poder donar resposta a aquestes necessitats més bàsiques que tenen les persones que venen de fora.