“DEL XAI AL JERSEI”, L’ESTAND MÉS PARTICIPATIU DEL MERCAT

Una bona iniciativa d’aquest Mercat del Ram de Vic 2013, va ser “Del Xai al Jersei”,  l’estand més participatiu de tot el mercat, ubicat al recinte Firal El Sucre, i  pel qual  hi van passar un miler de persones. L’acció s’emmarca dins del projecte Trencant Fronteres que té com a objectiu implicar les dones nouvingudes [...]

Una bona iniciativa d’aquest Mercat del Ram de Vic 2013, va ser “Del Xai al Jersei”,  l’estand més participatiu de tot el mercat, ubicat al recinte Firal El Sucre, i  pel qual  hi van passar un miler de persones. L’acció s’emmarca dins del projecte Trencant Fronteres que té com a objectiu implicar les dones nouvingudes en activitats i tallers que es portin a terme a la ciutat a la vegada que se les facilita la participació en espais amb una tradició tan arrelada com és el Mercat del Ram.

En el taller van poder realitzar totes les fases de transformació de la llana. Bàsicament rentar, cardar, filar, tenyir… fins a teixir-la i també elaborar feltre, el teixit més antic del món. A més, van poder fer coneixença i relacionar-se ja que les que en sabien ajudaven a les que no en tenien tanta pràctica. Cal destacar la participació de les dones nouvingudes del projecte Trencant Fronteres que amb l’excusa del taller, varen entrar per primera vegada al Mercat del Ram amb la qual cosa es va obtenir un dels objectius, l’entroncament a la ciutat d’acollida i esdevenir agents actius pel que fa a activitats i iniciatives.

Durant els tres dies del Mercat del Ram, l’estand va ser objecte d’atenció dels visitants ja que a diferència dels altres que exhibien els seus productes o serveis d’una manera més aviat passiva, en aquest es convidava a la participació de grans i petits. Dones i mainada varen dedicar-hi algunes hores mentre que els homes visitaven la fira. Però, alguns, també hi van participar aprenent a fer mitja i van trobar la proposta molt interessant.