DEL XAI AL JERSEI

Aquest cap de setmana en motiu del Mercat del Ram de Vic i en el marc del projecte Trencant Fronteres, s’ha organitzat una activitat molt interessant per tal de fomentar la participació ciutadana i millorar la interrelació entre dones de diferents nacionalitats. L’activitat titulada “Del Xai al Jersei” mostrarà tot el procés d’elaboració de la llana [...]

Aquest cap de setmana en motiu del Mercat del Ram de Vic i en el marc del projecte Trencant Fronteres, s’ha organitzat una activitat molt interessant per tal de fomentar la participació ciutadana i millorar la interrelació entre dones de diferents nacionalitats.
L’activitat titulada “Del Xai al Jersei” mostrarà tot el procés d’elaboració de la llana des de que s’esquila el xai, passant per la neteja, l’assecat, el cardat i el tiny fins a l’elaboració dels cabdells de fil per a teixir. Aquest procés es mostrarà en format taller de manera que tothom qui vulgui pugui participar en qualsevol d’aquestes fases de transformació de la llana.
L’estand “Del Xai al Jersei” estarà ubicat al recinte firal del Sucre, durant els dies 22, 23 i 24 de març i hi haurà tres espais diferenciats de treball on tothom hi podrà participar: un on es mostrarà tot aquest procés d’elaboració de la llana de forma artesanal, un segon on la gent podrà venir a teixir, i un altre taller pràctic que mostrarà tècniques de teixir com a activitat terapèutica, a càrrec del grup de teràpia ocupacional de la Universitat de Vic.
L’activitat forma part d’un gran ventall de tallers que s’ofereix des del projecte “Trencant Fronteres”, amb l’objectiu d’ implicar les dones nouvingudes en activitats i tallers que es portin a terme a la ciutat i a la vegada facilitar-los la participació en espais amb una tradició tan arrelada a la nostra ciutat, com és ara el Mercat del Ram de Vic.
Així doncs “Del Xai al Jersei” no només mostrarà els proces tradicional de la llana treballant amb productes totalment naturals, sinó que també esdevindrà un espai participatiu de trobada on poder aprendre i compartir.

Programa d’activitats