PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL SOMNIS TRENCATS

Divendres 1 de març es va estrenar a l’espai ETC, Espai de Teatre i Cinema, el documental Somnis Trencats sobre la immigració clandestina que reflecteix les experiències recollides dels senegalesos de Vic amb la intenció d’informar als altres compatriotes perquè no hagin de deixar el seu país en condicions tan adverses. Una gran afluència de públic [...]

Divendres 1 de març es va estrenar a l’espai ETC, Espai de Teatre i Cinema, el documental Somnis Trencats sobre la immigració clandestina que reflecteix les experiències recollides dels senegalesos de Vic amb la intenció d’informar als altres compatriotes perquè no hagin de deixar el seu país en condicions tan adverses.
Una gran afluència de públic va ser present a la presentació i va participar a la posterior taula rodona entorn aquest fenòmen per tal de poder entendre les raons i les conseqüències que això genera, tan a Catalunya com a Senegal, país d’origen de molts d’aquests nouvinguts.
La taula rodona va posar de manifest la problemàtica en que es troben aquests immigrants irregulars, enfocada des de diversos punts de vista com ara les raons que la motiven i les dificultats de retorn al seu país. També es va parlar del què representa aquesta immigració a Catalunya sobretot en termes de població i ocupació. Per parlar de tots aquests temes van intervenir Amadou Boca Sam d’origen senegalès, i membre de la Coordinadora d’Associacions de Senegealesos de Catalunya, Mireia Vall, tècnica de la Direcció General d’Immigració, Mònica Rovira, directora del documental i Quim Crusellas que es va referir a la història del documental social i els possibles circuits de difusió.
La taula va estar dinamitzada per Bruna Ferrer i presidida per Joan Lòpez, regidor de Cultura i Ciutadania que va voler agraïr la valentia i generositat dels participants del documental a l’hora d’explicar uns fets tan personals i sincers amb l’objectiu de sensibilitzar entorn a les dificultats d’immigrar de manera irregular a Europa.
Somnis Trencats, es un treball produït en el marc del programa de codesenvolupament per la Unitat de Cooperació de Vic, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. A partir d’ara s’intentarà treballar per la difusió d’aquest documental tan a Catalunya com al Senegal.