TEIXIT URBÀ PER LA NO-VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Aquest passat diumenge diverses dones varen fer una intervenció pública a la plaça major de Vic per lluitar per la no-violència de gènere vestint i folrant l’escultura del Merma. L’acta s’enmarcava dins de les activitats entorn del dia 25 de novembre, Dia Internacional de la no-violència vers les dones i  va simbolitzar la clausura d’un [...]

Aquest passat diumenge diverses dones varen fer una intervenció pública a la plaça major de Vic per lluitar per la no-violència de gènere vestint i folrant l’escultura del Merma. L’acta s’enmarcava dins de les activitats entorn del dia 25 de novembre, Dia Internacional de la no-violència vers les dones i  va simbolitzar la clausura d’un taller de ganxet que s’ha realitzat durant els mesos d’octubre i novembre amb diverses dones de diferents àmbits socials i generacionals de la ciutat de Vic.

L’objectiu d’aquest taller de ganxet era crear un espai de trobada i relació  entre ciutadans i ciutadanes  de diverses procedències compartint una estona agradable tot aprenent a fer ganxet. El taller va constar de cinc sessions que es varen realitzar  en diferents barris  de Vic:  al Centre Cívic Montseny al barri del Remei, al Centre Cívic Can Pau Raba, al barri dels Caputxins i al Palau Bojons, al centre de la ciutat, per tal també de promocionar la mobilitat i la coneixença de diversos espais de la ciutat.

Amb l’acta de diumenge es va fer pal-lesa la bona relació que s’ha creat entre el grup de dones participants als tallers, ja que tot i el fred totes hi varen voler participar i s’ho van passar molt bé  vestint  el Merma, tot cosint i cuidant al màxim detall l’abric del Merma, fet  amb la unió de  diverses peçes elaborades  per dones diferents i cosides com un colage  conjunt en què totes hi són representades.

La iniciativa, promoguda per ViCDones, conjuntament amb la Unitat de Cooperació de Vic i la Facultat de Ciènices de la Salut i el Benestar Social de la UVic, va tenir molt èxit tan pel què fa als tallers com pel què fa a la intervenció del diumenge, que val a dir que va rebre molts visitants curiosos que s’aproximaven interessant-se per la original proposta.