LA CUINA, ESPAI DE TROBADA

Des del Pla de Desenvolupament Comunitari del Remei, s’ha volgut repetir una iniciativa molt interessant que ja es va portar a terme l’any passat, amb l’objectiu d’utilitzar la cuina com espai de trobada amb persones del barri de diverses procedències. El taller de cuina està estructurat en cinc sessions durant els mesos de novembre i desembre [...]

Des del Pla de Desenvolupament Comunitari del Remei, s’ha volgut repetir una iniciativa molt interessant que ja es va portar a terme l’any passat, amb l’objectiu d’utilitzar la cuina com espai de trobada amb persones del barri de diverses procedències.
El taller de cuina està estructurat en cinc sessions durant els mesos de novembre i desembre que es realitzen els dilluns de 15:00 a 17:00 a la cuina del Centre Cívic del Montseny i està obert a tothom qui hi vulgui participar-hi i és gratuït. El format d’aquest taller és molt diferent als cursos de cuina convencionals, ja que es pretén que les persones que hi participen s’acostin als fogons a veure i tocar els ingredients i a participar directament en la elaboració de la recepta, de manera que es creii un espai proper per parlar, conversar i a la vegada conèixer les persones que hi assisteixen i les seves particularitats culturals.
Els plats que es presenten en aquesta cuina són típics del Marroc, Catalunya, Senegal, Argentina, Ghana, Mèxic, Índia, Rumania, Togo i Equador i tots venen presentats per persones del barri, no professionals però amb afinitats per la cuina que han volgut mostrar com es fa un plat típic del seu país.
Així doncs amb aquesta inicitiva s’intenta reforçar el treball de desenvolupament comunitari que s’està portant a terme en els barris del sud i fomentar la cohesió social entre la ciutadania, és per això que des de la unitat de cooperació i especialment des del projecte de codesenvolupament s’hi ha volgut participar activament fomentant la implicació de les comunitats d’immigrants amb els quals es treballa.
Els dies dels propers Tallers es faran, dilluns 26 de novembre, Cuina de Ghana i Mèxic, el 3 de desembre; cuina de la Índia i Rumania, i el 10 de desembre Togo i Equador. Esteu tots i totes convidats!