PRESENTACIÓ DEL CAMPUS DE FUTBOL FEMENÍ AL SENEGAL A LA FIRA DE MUNTANYA DE VIC

La Fira de Muntanya de Vic és des de fa anys cita obligada per tots amants de la muntanya i altres disciplines que es practiquen a l’aire lliure. Estands comercials, mercat d’ocasió, activitats esportives, demostracions tècniques i conferències formen el programa d’una cada vegada més consolidada Fira de Muntanya de Vic, que aquest any va [...]

La Fira de Muntanya de Vic és des de fa anys cita obligada per tots amants de la muntanya i altres disciplines que es practiquen a l’aire lliure. Estands comercials, mercat d’ocasió, activitats esportives, demostracions tècniques i conferències formen el programa d’una cada vegada més consolidada Fira de Muntanya de Vic, que aquest any va tenir lloc durant els dies 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal del Sucre.
Dins d’aquest ventall tan ampli d’actuacions i activitats de la Fira de Muntanya, també hi va haver lloc per una xerrada sobre cooperació amb el Senegal en l’àmbit esportiu, concretament el projecte SheinSenegal, una iniciativa d’un grup d’amics residents a Vic, que varen realitzar un campus de futbol femení amb un equip de primera divisió de Ziguinchor, a la zona del Casamance , al Senegal.
La xerrada organitzada amb la col-laboració de Muntanya de Llibres, va tenir lloc el diumenge dia 11 de novembre a les 13:00h a la sala de conferències de l’Espai VIT , dins del recinte firal, i va comptar amb un nombrós públic assistent que va valorar molt positivament la idea de treballar amb un equip femení de futbol, en un país tan mancat de recursos com és el Senegal. L’objectiu dels impulsors d’aquest projecte, Pep Sanglas i Ajo Dieme, era anar a conèixer i aprendre d’una realitat futbolistica molt diferent a la d’aquí, però també anar a compartir i iniciar una relació de cooperació que pugués beneficiar les dues parts.
Des de la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Vic, s’ha valorat molt positivament aquesta proposta, ja que ha sorgit de la pròpia ciutadania i pot complementar molt bé amb els projectes que s’estan portant a terme des del Consell de Cooperació i amb el programa de codesenvolupament que treballa directament amb les entitats d’immigrants senegalesos per anar sumant esforços en aquest país africà.