VIC ORGANITZA UN CAMPUS DE FUTBOL FEMENÍ AL SENEGAL

L’equip femení de Ziguinchor juga a primera divisió, però malgrat el que ens pugui suggerir la categoria en la que milita, no té el tractament que s’otorga a les elites esportives. Ziguinchor és una ciutat senegalesa i el seu equip amb penes i treballs disposa dels recursos necessaris per poder competir. Aquest mes d’agost, l’equip ha [...]

L’equip femení de Ziguinchor juga a primera divisió, però malgrat el que ens pugui suggerir la categoria en la que milita, no té el tractament que s’otorga a les elites esportives. Ziguinchor és una ciutat senegalesa i el seu equip amb penes i treballs disposa dels recursos necessaris per poder competir.
Aquest mes d’agost, l’equip ha rebut una bona ajuda per mitjà d’un campus realitzat per Pep Sanglas, entrenador d’un dels equips femenins del REFO Vic-Riuprimer, i per Ajo Dieme, exentrenador de futbol al Senegal i actualment ciutadà de Vic. L’equip femení de Ziguinchor, que juga des del 2007 amb molts pocs recursos, malgrat la seva posició a primera divisió nacional, va agrair molt la col-laboració material i tècnica que se’ls va oferir des de Vic. La predisposició va ser total, tant per part de l’equip tècnic com de les noies, que varen mostrar un alt nivell de concentració i motivació.
El campus tenia com a objectiu inntercanviar experiències, aprendre d’aquest intercanvi i conèixer el nivell tècnicoesportiu femení de les noies del Senegal.
Aquesta experiència tan positiva tindrà continuïtat. S’està estudiant un projecte de col-laboració i intercanvi entre els equips femenins del Senegal i de Vic que a la vegada pugui millorar les condicions de vida i de treball d’aquestes jugadores senegaleses.
En el decurs del campus es va lliurar material esportiu, euipatges de futbol, pilotes, bambes…, donació d’Esport Solidari Internacional, d’Esports Serrabassa i del mateix Vic-Riuprimer REFO FC.