ABDOULAYE FALL VA SER A VIC PER PARLAR-NOS SOBRE LES CAF

Abdoulaye Fall, senegalès, expert en immigració, integració social i interculturalitat, i resident a Catalunya des de fa 12 anys, va ser ahir dimecres al Centre Cívic del Montseny de Vic per parlar sobre les CAF (Comunitats Autofinançades). La xerrada emmarcada dins del projecte de codesenvolupament va comptar amb un públic majoritàriament senegalès però també amb [...]

Abdoulaye Fall, senegalès, expert en immigració, integració social i interculturalitat, i resident a Catalunya des de fa 12 anys, va ser ahir dimecres al Centre Cívic del Montseny de Vic per parlar sobre les CAF (Comunitats Autofinançades). La xerrada emmarcada dins del projecte de codesenvolupament va comptar amb un públic majoritàriament senegalès però també amb membres d’altres entitats relacionades amb el Senegal i el món de la cooperació.

Segons Fall, membre de l’associació ACAF (Associació per a les Comunitats Autofinançades) aquestes Comunitats Autofinançades són una eina molt útil que aprofita el sentiment de comunitat i solidaritat dels immigrants amb l’objectiu de resoldre necessitats econòmiques petites però imprescindibles . De fet les CAF són uns sistemes de microcrèdit tradicionals que es fomenten en la solidaritat i la bona convivència de petits grups creant una sinèrgia d’ajuda mútua i suport econòmic i social. (http://www.comunidadescaf.org/web/index.html).

A més Abdoulaye Fall, que actualment està fent un doctorat en immigració i investigant sobre les migracions de retorn al Senegal va definir la immigració com una gran inversió social i econòmica que és la que moltes vegades fa que els propis immigrants després de renunciar al somni europeu, es trobin atrapats fent front a múltiples dificultats en el país d’acollida i intentant buscar les possibilitats per amortitzar aquesta gran inversió de vida que han hagut de fer.
La xerrada a més va servir com a clausura de les activitats de formació i capacitació que s’han fet aquest durant aquest curs 2011-2012 entre la comunitat senegalesa i que es tornaran a iniciar després de les vacances d’estiu.