REALITZACIÓ D’UN DOCUMENTAL SOBRE LA IMMIGRACIÓ CLANDESTINA

Aquests dies des de la Unitat de Cooperació de Vic, i dins del marc del projecte de codesenvolupament s’ha començat a gravar un documental que parteix de les experiències recollides dels senegalesos que viuen a la ciutat de Vic, per tal de donar a conèixer la seva realitat. Els objectius que es volen assumir amb [...]

Aquests dies des de la Unitat de Cooperació de Vic, i dins del marc del projecte de codesenvolupament s’ha començat a gravar un documental que parteix de les experiències recollides dels senegalesos que viuen a la ciutat de Vic, per tal de donar a conèixer la seva realitat. Els objectius que es volen assumir amb la realització d’aquest documental són els de desmitificar Europa al Senegal, i conscienciar els senegalesos per una banda dels riscos que comporta la immigració clandestina i per l’altre banda de les dificultats de viure a Catalunya. Però també es pretén que la població catalana prengui consciència del drama de l’entrada irregular d’immigrants i que conegui les raons que els han portat fins aquí així com també els traumes personals que els genera aquesta situació. En definitiva es vol mostrar que darrera de cada drama hi ha una història de vida real amb sentiments i relacions familiars molt semblants a les nostres.
Totes les històries que s’expliquen en aquest documental són reals, explicades pels seus protagonistes en primera persona i tot i la seva duresa, aquestes històries s’intenten presentar des d’una perspectiva molt humana i personal.
Una vegada s’hagi finalitzat aquest documental es difondrà tan a Catalunya com a Senegal, amb l’objectiu de que des de totes dues bandes es pugui comprendre una mica millor el fenomen de la immigració així com també les seves causes i les seves conseqüències.