FINALITZADA L’ESCOLA DE DIATOCK, AL SENEGAL

Aquest curs escolar 2011-2012 els nens i nenes de primària de la població rural de Diatock, al Senegal, han estrenat escola gràcies al projecte de cooperació directa de l’Ajuntament de Vic. L’antiga escola va començar la seva activitat el 2009 però per falta de recursos les classes es feien en refugis temporals, és en dir petites [...]

Aquest curs escolar 2011-2012 els nens i nenes de primària de la població rural de Diatock, al Senegal, han estrenat escola gràcies al projecte de cooperació directa de l’Ajuntament de Vic.

L’antiga escola va començar la seva activitat el 2009 però per falta de recursos les classes es feien en refugis temporals, és en dir petites cabanes fetes amb fulles i troncs que no complien els requisits d’infraestructura mínims per poder portar a terme una educació amb condicions.Degut a aquestes necessitats, i essent l’educació un sector prioritari al Senegal, des de l’Ajuntament de Vic es va formular un projecte per a millorar les condicions d’estudi d’aquests alumnes de l’escola de Diatock.

El projecte s’ha consumat amb la construcció de tres aules de classe, un bloc administratiu amb un despatx per els professors i el director, uns lavabos i un pou que a dona accés a l’aigua no només als alumnes d’aquesta escola sinó a tota la població que habita al districte on es troba ubicada l’escola.

Així doncs des del setembre passat, la nova escola de Diatock, finançada per l’Ajuntament de Vic, ja es va posar en funcionament i actualment els seus alumnes ja tenen una escola amb condicions. A part, un copa acabada la infraestructura de l’escola des de l’Inspecció Departamental d’Educació, del Ministeri d’Educació de Senegal, va portar a terme el compromís de posar a disposició de l’escola un altre professor, cosa que a ajudat també a millorar de manera considerable la qualitat de l’ensenyament a aquesta comunitat rural.