FORMACIÓ EN CODESENVOLUPAMENT

Ja fa dos anys que des de la Unitat de Cooperació de Vic s’han organitzat cursos en formació, gestió i avaluació de projectes de cooperació destinats als membres d’entitats de cooperació i ONGs i amb l’objectiu d’enfortir les capacitats tècniques en gestió de projectes. Durant aquests dos últims anys, els cursos en formació i gestió de [...]

Ja fa dos anys que des de la Unitat de Cooperació de Vic s’han organitzat cursos en formació, gestió i avaluació de projectes de cooperació destinats als membres d’entitats de cooperació i ONGs i amb l’objectiu d’enfortir les capacitats tècniques en gestió de projectes.

Durant aquests dos últims anys, els cursos en formació i gestió de projectes, impartits a la Universitat de Vic, han servit no només per millorar el model de cooperació que es porta a terme a la ciutat, sinó que també ha estat una ocasió per cohesionar i promoure el treball conjunt entre les diverses ONG de Vic.

Aquests any, s’ha fet una formació més pràctica amb l’objectiu de presentar el concepte de codesenvolupament, un model de cooperació que centra la persona immigrant com a protagonista, i que es treballa des d’una doble vessant contemplant la integració a la ciutat d’acollida i el desenvolupament al país d’origen.
Aquest taller pràctic en codesenvolupament , que va tenir lloc durant dos dissabtes de juny a la Universitat de Vic, va tenir una molt bona acollida, i hi varen participar representant de diverses entitats de cooperació, formades per gent de diverses nacionalitats. La valoració final d’aquesta formació va ser molt positiva per part de tots els alumnes participants ja que va ser molt dinàmic i va fomentar un diàleg molt enriquidor sobre cooperació entre persones provinents de diverses cultures.