UN PLATÓ DE TV PER ELS MÉS PETITS

Dins del marc de la Mostra d’Entitats d’enguany , el Consell de Cooperació de Vic va organitzar un Plató de TV en què nens i nenes entre 6 i 12 anys varen poder opinar sobre temes de cooperació i solidaritat. La iniciativa tenia com a objectiu detectar el nivell de coneixement en conceptes de [...]

Dins del marc de la Mostra d’Entitats d’enguany , el Consell de Cooperació de Vic va organitzar un Plató de TV en què nens i nenes entre 6 i 12 anys varen poder opinar sobre temes de cooperació i solidaritat.
La iniciativa tenia com a objectiu detectar el nivell de coneixement en conceptes de cooperació, solidaritat i interculturalitat entre la població més jove, per d’aquesta manera, poder diagnosticar les necessitats i mancances sobre aquesta temàtica i poder-ho treballar posteriorment a l’escola.
El Plató de TV, que va estar obert tot el dia, va rebre una trentena de nens i nenes que varen voler posar-se davant les càmeres per dir-hi la seva. Amb un format tipus el programa de TV3 “No em ratllis”, es va crear un espai divertit i animat obert a tothom qui volia participar-hi
A partir de preguntes tipus : què entens per cooperació?, quants països hi ha al món? Ets solidari? O quina diferència hi ha entre països rics i pobres? es varen obtenir respostes innocents i inesperades que varen posar en evidència el desconeixement dels mes joves sobre la problemàtica del món actual i les desigualtats socials, conceptes que encara falta treballar molt a les escoles.
Amb el material audiovisual recollit, s’editarà un petit vídeo que servirà per extreure’n les idees per tal de poder posteriorment elaborar un material pedagògic per treballar a les escoles. El material constarà d’un bagul o maleta plena d’objectes que serveixin per generar diàleg i reflexió sobre la situació del món actual.