Activitats amb els joves senegalesos de Vic

Després de fer un diagnòstic exhaustiu de la població senegalesa a Vic i detectar les seves necessitats principals, s’han començat a organitzar les primeres activitats formatives per a aquests joves. L’objectiu és que tinguin  un coneixement dels serveis que hi ha a Vic, i que puguin anar adquirint  una certa independència i autonomia a l’hora de [...]

Després de fer un diagnòstic exhaustiu de la població senegalesa a Vic i detectar les seves necessitats principals, s’han començat a organitzar les primeres activitats formatives per a aquests joves.

L’objectiu és que tinguin  un coneixement dels serveis que hi ha a Vic, i que puguin anar adquirint  una certa independència i autonomia a l’hora de moure’s per la ciutat.

Aquest serà un primer nivell d’integració d’aquests senegalesos perquè més endavant amb la creació de grups mixtes (immigrats i autòctons) puguin treballar en diferents àmbits per la millora per una banda de la cohesió social a la pròpia ciutat  d’acollida  (Vic), i per l’altre banda per el desenvolupament del seu país, Senegal,  ja sigui a través de projectes de cooperació o iniciatives més empresarials que promoguin l’activitat econòmica.

A partir d’unes reunions quinzenals que es realitzen al centre social la  Torratxa , els joves senegalesos s’han integrat a l’organització de la Festa Major Jove de Vic, on hi participaran en diverses activitats. Però també han començat classes de català que es realitzen al Centre Cívic del Montseny i sessions d’assessorament laboral a l’Espai Vic Jove.