LA CAMPANYA ALS CASALS D’ESTIU

Aquesta setmana els nens i nenes  dels Casals d’Estiu municipals  han participat en unes xerrades sobre la campanya en Tens Ganes Col-labora-hi!, amb l’objectiu de sensibilitzar-los sobre la situació de precarietat que viuen moltes de les famílies de la ciutat i fer-los participar en aquesta iniciativa solidària. � A partir de la projecció d’un petit vídeo fet per nens i [...]

Aquesta setmana els nens i nenes  dels Casals d’Estiu municipals  han participat en unes xerrades sobre la campanya en Tens Ganes Col-labora-hi!, amb l’objectiu de sensibilitzar-los sobre la situació de precarietat que viuen moltes de les famílies de la ciutat i fer-los participar en aquesta iniciativa solidària.


A partir de la projecció d’un petit vídeo fet per nens i nenes de la ciutat on es tractaven temes de cooperació, pobresa i solidaritat, s’introduïa la problemàtica actual i s’explicava la tasca del Banc d’Aliments. D’aquí en sortia un espai molt interessant de diàleg i reflexió sobre el seu entorn més proper. Seguidament amb una activitat en forma de joc, es treballava la piràmide dels aliments que permetia també prendre consciència de la necessitat  de seguir una dieta rica i equilibrada.

La última fase del taller era que a partir de tot el què havien entès i après aquell dia , elaboressin un collage o pòster amb retalls de diaris i revistes on s’expliqués la feina del Banc d’Aliments i l’objectiu de la campanya que s’està portant a terme. Més tard els nens i nenes penjaran aquests pòsters en diverses botigues de la ciutat, que ajudaran a fer difusió de la campanya.

 
Aquesta setmana de juliol s’han visitat els Casals de l’Andersen, l’Estel, la Sínia i el de Sentfores,  mentre que per la primera setmana d’agost quedaran el Casal del Salarich i del Guillem de Montrodon.