EL CIVICUS VA ACOLLIR UN TALLER DE TEATRE AMB PERSPECTIVA FEMINISTA

El taller va estar enfocat a promoure els valors i les actituds igualitàries en les relacions entre els joves des d’una perspectiva de gènere.

EL CIVICUS VA ACOLLIR  UN TALLER DE TEATRE AMB PERSPECTIVA FEMINISTA.

En una setmana dedicada a transformar el món, els joves del casal d’estiu Civicus varen poder participar en un taller teatralitzat per treballar la sensibilització i prevenció de la discriminació per motiu de gènere en el marc  de la campanya #donesquetransfomen.

“Dones que transformen” és una campanya de sensibilització per a la ciutadania global que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d’una mirada transversal feminista i antiracista.

El taller va estar dinamitzat per la cooperativa NUS que a partir de les arts escèniques treballa  processos transformadors amb perspectiva feminista  des de la creativitat i la cura per tractar temàtiques socials i visibilitzar  i transformar les relacions de poder entre els joves.

Així doncs, enguany el Civicus es va poder beneficiar d’aquest recurs de sensibilització que en el marc de la campanya #donesquetransformen, la Diputació de Barcelona  ha posat a la disposició de forma gratuïta a tots els ajuntaments que ho han sol·licitat.

El taller va tenir molt bona acollida entre els joves participants al Civicus que varen fer un exercici de creativitat  col·lectiva per reflexionar sobre les variables que constitueixen situacions d’exclusió i privilegi per motius de gènere,  però ho varen fer de manera fresca, des del joc, l’expressivitat i el potencial creatiu de cada persona i per això va ser molt fàcil arribar als i les joves participants al taller. 

En el marc d’aquesta mateixa campanya, a finals de mes a Vic es farà una altra activitat amb l’objectiu de desmuntar estereotips de gènere que aquesta vegada tindrà un format d’intervenció al carrer i que es portarà a terme al mercat de segones oportunitats del barri del Remei.