EL CLÀSSIC DE SHAKESPEARE MÉS REIVINDICATIU I TRANSFORMADOR

Joves participants al projecte Escena Comunitària varen presentar una versió de Romeu i Julieta des d’una perspectiva d’interculturalitat crítica i reivindicant la diversitat i els drets de totes les persones.

EL CLÀSSIC DE SHAKESPEARE MÉS REIVINDICATIU I TRANSFORMADOR.

Aquest dissabte 20 de maig, els i les joves participants al projecte d’Escena Comunitària varen fer una posta en escena espectacular de Romeu & Julieta, on la impossibilitat de l’amor no era només degut a l'enfrontament de dues famílies, com en el clàssic de Shakespeare,  sinó que posava sobre la taula moltes altres barreres com la religió, l’origen, les fronteres, l’orientació sexual, les creences, l’estatus social...

Un Shakespeare adaptat a les problemàtiques actuals i que reivindicava la diversitat i l’amor per sobre de tot. L’obra va posar de manifest algunes  dificultats en que es troben els joves actualment però  també va demostrar com  l’amor acaba enderrocant qualsevol barrera personal, social, cultural i/o econòmica.

Joves amb diversitat  funcional, cultural, social  i/o sexual varen  pujar a dalt l’escenari per actuar, ballar i reivindicar un món més just, lliure de desigualtats ni perjudicis de cap tipus, un món on es garanteixin els drets per a totes les persones.

Romeu i Julieta d’Escena Comunitària va acabar  essent  un cant a l’amor i un regal per l’ànima per a tota la gent que va omplir l’Espai ETC el dissabte al vespre.

Escena Comunitària està dinamitzat per Montse Vilà i Cai Godayol de Teatrart. És un projecte que forma part del Pla d’Educació per a la Justícia Global però que es fa conjuntament amb Medi Obert de Vic Jove i on  aquest any també hi varen participar alumnat d'Integració Social de l'Escorial de Vic.