EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A LA BIBLIOTECA DEL MONTSENY

La jornada del 8 de març es presenta com una oportunitat per parlar de temes de gènere amb els infants de la Biblioteca del Montseny.

EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A LA BIBLIOTECA DEL MONTSENY.

Durant la setmana del 8 de març, des del projecte socioeducatiu de la Biblioteca del Montseny s'han sumat a la celebració del Dia Internacional de la dona organitzant diferents activitats per reivindicar els drets i el paper de les dones a la nostra societat.

La Igualtat de Gènere és un dels 17 objectius que forma part de l'Agenda internacional per al desenvolupament sostenible i per tant és fonamental que des de primera línia i des de la infància es pugui començar a identificar i abordar les pràctiques discriminatòries envers les dones. I per això des del projecte de la Biblioteca es creu imprescindible fomentar una acció educativa que reconegui les potencialitats de tothom per igual, independentment del seu sexe, i així potenciar la igualtat d'oportunitats en tots els nivells.

Així doncs durant tota la setmana passada, tots els voluntaris i voluntàries que formen part d'aquest projecte educatiu varen preparar diferents activitats entorn el 8 de març per poder treballar amb els infants de la Biblioteca.

Durant la setmana, cada grup va poder visualitzar, en format conte o en format documental segons l'edat, diferents situacions on es manifesten els rols de gènere i les profundes desigualtats entre homes i dones que existeixen a la nostra societat. Després de cada sessió es va organitzar un cine fòrum on nens i nenes varen participar amb reflexions molt interessants i algunes varen ser capaços d'identificar situacions de desigualtat entre les seves relacions quotidianes sense adonar-se que eren situacions discriminatòries perquè ja les havien normalitzat.

Després d'aquesta part més de reflexió, a cada grup se'ls va deixar un espai per la creació artística de manera que els i les alumnes varen poder realitzar diferents obres d'art en formats diversos (dibuixos, cartells, modelatge...) amb l'objectiu de crear i difondre missatges positius entorn a la igualtat d'oportunitats.
L'espai de creativitat va servir per fer volar la seva imaginació i reivindicar la construcció d'un món millor per a tothom.